Fædrelandsvennen

Den urett som ikke rammer deg selv

- LINE KYSNES VENNESLAND Lokalpolit­iker og leder av kvinnenett­verket i Agder Arbeiderpa­rti

Det er med undring jeg leser innlegg og kommentare­r på facebooksi­den til Sørlandsny­hetene. Siden virker å nøre opp under et folkelig hat mot folkevalgt­e.

●●Det blir sagt om siden at det «endelig er noen som tar tak» og «takk for at dere bryr dere om mannen i gata».

Det er mulig at Sørlandsny­hetene også har saklige og gode poenger. Men slik det er nå drukner disse i usaklige personkara­kteristikk­er av en rekke folkevalgt­e, kommunalt ansatte og naeringsli­vstopper.

Som politiker og profilert person skal du tåle at folk er rivende uenig med deg. Du skal tåle at mennesker som blir personlig berørt av beslutning­ene dine får utløp for sin frustrasjo­n ved å si tydelig ifra om sin uenighet. Du skal imidlertid ikke måtte tåle at noen angriper deg fremfor saken.

Å angripe mannen og ikke ballen vet vi er grunnlag for gult kort i fotball. Så hvorfor tillater vi det når det skjer i den offentlige debatten?

Jeg frykter at med sider som det Sørlandsny­hetene represente­rer så ender man opp med kun hardhudede mennesker med spisse albuer i politikken. For når partiene sier til sine medlemmer at: «hvis du velger å engasjere deg for demokratie­t så må du nesten forvente noe hets og mobbing. Men såpass må du nesten bare tåle», da er det ikke mange igjen som ønsker å stille seg til disposisjo­n. Da vil vi få et demokratis­k underskudd og gå glipp av mange dyktige mennesker som kan gjøre en forskjell for samfunnet.

Å nøre opp under et hat mot folkevalgt­e slik Sørlandsny­hetene gjør, utfordrer demokratie­t ved å i verste konsekvens senke valgdeltak­elsen og legitimere hat og trusler mot dem som innehar maktposisj­oner.

Einar Øgrey Brandsdal skriver i sitt siste innlegg på Sørlandsny­hetene om sine personlige erfaringer og om hvor vanskelig den siste tiden har vaert for ham etter at flere politikere har tatt til motmaele mot siden han har valgt å vaere sponsor for. Det har jeg respekt for. Da burde også veien til empati og saklighet vaere kort for ham i sin videre tilknytnin­g til Sørlandsny­hetene. Vi er alle mennesker med ulike historier som ikke er lagd for å tåle all verdens med netthets. Det går begge veier. I motsetning til deg, Øgrey Brandsdal, mener jeg imidlertid at man ikke skal tåle det. Uansett hvilken side som kommer med hetsen. Man skal nemlig ikke tåle så inderlig vel, den urett som ikke rammer deg selv.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway