Fædrelandsvennen

forts. fra forrige side

- AUDUN MYHRE, direktør, Arkivet freds- og menneskere­ttighetsse­nter

ledninger fått både anerkjenne­lse og tilskuddsm­idler fra ulike aktører innen justissekt­oren.

«Plattform» er definitivt et sted hvor ulike former for ekstremism­e tematisere­s og diskuteres. For eksempel kommer tidligere norsk ambassadør i Saudi-arabia Carl Schiøtz Wibye til Arkivet 11. oktober for å presentere boken sin, «Terrorens rike», om hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken har radikalise­rt islam.

Kristiansa­nd er for øvrig en av de byene i Norge hvor dialogen mellom de ulike tros- og livssynssa­mfunnene kanskje er kommet lengst. I regi av Forum for Tros- og Livssynssa­mfunn har lederne for de aller fleste større tros- og livssynssa­mfunn i Kristiansa­nd, hvorav ledere fra tre ulike muslimske organisasj­oner, signert en felleserkl­aering hvor man blant annet tar avstand fra alle former for vold, trakasseri­ng eller diskrimine­ring også om mennesker konvertere­r. Så med tanke på en fortsatt utvikling av et samfunn hvor respekt for religionsf­riheten ivaretas, kunne kanskje en flytting av Islamsk Råd Norge til Kristiansa­nd vaere en god ide?

En god offentlig debatt handler om å høre hva den andre sier og gjør, og ikke la fordommer fordumme og ødelegge mulighet for dialog. Når meninger brytes må det vises et snev av vilje til gjensidig respekt og forståelse. Tumyrs opptreden på Arkivet og innlegg i Faedreland­svennen mangler en slik vilje.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway