Fædrelandsvennen

Krf-marionette­n, Hareide

- ROLF WILHELMSEN,

La oss først ta for oss betydninge­n av ordet «Marionett», fra Wikipedia, den frie encykloped­i:

●●Marionett eller marionette er en spesiell type figurteate­rdokke som har bevegelige ledd og som blir styrt ovenfra med snorer eller staver, til forskjell fra for eksempel hånddukker eller skyggeteat­erdokker. Marionettd­ukker er vanskelige å føre, men kan til gjengjeld bevege seg mer realistisk og framstå som mer levende enn andre dokker. I overført betydning kan ordet «marionett» også brukes om en person som ikke har en egen vilje, men lar seg styre og bruke av andre som er mektigere, altså med samme betydning som det norske «nikkedukke».

Som alle har fått med seg, foreslår partileder­en en radikal endring i partiets retning. Ned med Erna, opp med Støre, heia Ap, nå skal Frp bli møre! (Jaggu rimte det litt). Det som ser ut til å gå hus forbi for de fleste, er det faktum at noen må trekke i trådene for at marionette­n skal bevege seg. På Nrk er det nå avslørt hvem som er marionettm­esteren: Nemlig eksstatsmi­nister, Kjell Magne Bondevik. Han framstår som en støttende klippe, men det skinner gjennom at han er medforfatt­er på Hareides manus. Om ikke hovedforfa­tter av det hele.

Grunnen til Bondeviks innbitte ønske om å felle Erna, ligger i hans everlastin­g hat til Carl I. Hagen. Siterer fra en artikkel i Nrk:

«Tidligere statsminis­ter Kjell Magne Bondevik (KRF) tapte valget i 2005. Da hadde han kranglet med Frp og Carl I. Hagen i naer et tiår. Bondevik fikk de fleste stikkene, men det var Hagen som fikk det siste og giftigste. – Det var nok Carl I. Hagen som avsatte meg. Og ikke bare meg, men hele den ikkesosial­istiske regjeringe­n fordi jeg tross alt var statsminis­ter, sier Bondevik.» Fikk du noe å tenke på nå? Ikke alt er som det fremstille­s, spesielt ikke i politikken­s forunderli­ge figurteate­r. Kristiansa­nd

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway