Fædrelandsvennen

Legger ned selskapslo­kaler

- NTB

Eplehagen har blitt byggeplass og med 500 nye boliger mener driverne at idyllen forsvinner fra området rundt Bjørndalen Gård.

17. oktober stenges dørene til låven.

Redd Barna og Norsk Folkehjelp mener Norge bør ta imot langt flere kvoteflykt­ninger enn det regjeringe­n legger opp til i sitt forslag til statsbudsj­ett.

I forslaget legger regjeringe­n opp til å ta imot 3.000 kvoteflykt­ninger neste år, 880 flere enn i innevaeren­de år.

FNS høykommiss­aer for flyktninge­r (UNHCR) har bedt Norge ta imot 5.000 kvoteflykt­ninger neste år, og Redd Barna mener Stortinget bør si ja til dette.

– Det er bra at regjeringe­n øker antall kvoteflykt­ninger, men 3.000 er på langt naer nok, sier leder for politikk og samfunn i Redd Barna, Gunvor Knag Fylkesnes.

– 68,5 millioner mennesker er på flukt verden over, halvparten av dem barn. Samtidig har Norge noe av det laveste antallet asylsøkere på flere år, og vi har kapasitet til å ta imot flere. Vi oppfordrer Stortinget til å øke antall kvoteflykt­ninger til 5.000, som et svar på de enorme behovene i verden i dag, sier hun.

Norsk Folkehjelp deler dette synet og kaller regjeringe­ns forslag «puslete».

– Ikke akkurat noe å juble for. Fortsatt er vi langt unna der vi bør vaere, sier leder for Flyktning og inkluderin­g i Norsk Folkehjelp, Ingrid Saetre.

Å ta imot 5.000 kvoteflykt­ninger, slik FN har anmodet om, ville vaere helt innenfor det vi har kapasitet til og et bedre svar på de internasjo­nale utfordring­ene, sier hun.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway