Fædrelandsvennen

Mange driver kontroll

-

●●Det er mange som følger med på årets hummerfisk­e. Både Fiskeridir­ektoratet og Kystvakten har fartøy ute. I tillegg deltar politiet og Statens naturoppsy­n på felles aksjoner.

– Nå er hummerfisk­et i gang og da har vi stort fokus på det, sier Svein Hadland, førsteinsp­ektør i Fiskeridir­ektoratet region Sør.

De følger blant annet med på at folk ikke setter ut for mange teiner. Det er en grense på ti teiner per båt. Det er også innført regler som skal hindre spøkelsest­einer. Det vil si teiner som blir gjenglemt og som samler opp hummer og fisk som senere dør i teinen.

– Derfor skal alle teiner ha et rømmingshu­ll som er tettet ved en bommulstrå­d. Hvis teina blir mistet eller gjenglemt, brytes tråden ned og hummeren kan rømme, sier Hadland.

 ?? FOTO: ESPEN HALVORSEN ?? Alle teiner skal ha en fluktvei som skal vaere tettet av en bommullstr­åd. Å sperre fluktveien på denne måten er forbudt.
FOTO: ESPEN HALVORSEN Alle teiner skal ha en fluktvei som skal vaere tettet av en bommullstr­åd. Å sperre fluktveien på denne måten er forbudt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway