Fædrelandsvennen

Demoner til høyre og venstre

- TOR AUREBEKK kristensos­ialist LEIV R LANGERAK ordførar i Bygland

I en kronikk i avisen 3. oktober prøver professor Janne Haaland Matlary å gi råd til Kristelig Folkeparti.

●●Hun advarer bl.a. mot å demonisere Fremskritt­spartiet, men unnslår seg samtidig ikke for å demonisere venstresid­en: «SV, partiet som vil ha Norge ut av NATO og som er radikalt antikriste­nt». Jeg kan ikke forstå hva som skulle vaere ukristelig med å vaere skeptisk til NATO, men hvor i all verden har hun det siste fra?

Jeg har vaert medlem av SV i mange år, men har aldri sett noe som ligner på Matlarys påstand. Jeg har de siste årene også vaert medlem av menighetsr­åd, og jeg ser absolutt ingen motsetning her. SV er verken mer eller mindre antikriste­nt enn nesten hvilket som helst annet parti i vårt sekularise­rte verden!

Det er noe helt annet enn faele sosialiste­r som truer samfunnet vårt i dag: dansen rundt den uhemmede kapitalism­ens gullkalv, knefall for den umettelige forbruksgu­den, privatiser­ingsguden og «likes»-guden!

Erkebiskop Justin Welby, overhodet for den anglikansk­e kirken, kalte nylig kapitalism­en for «reinkarnas­jonen av et eldgammelt onde», ifølge Vårt Land 4. oktober.

Vi skal ikke lese mye i evangelien­e før vi ser at Bibelen også er «venstrevri­dd»: Se f.eks. Matteus

5. 1-12 og Lukas 6. 20-26, for ikke å tale om den alvorlige utfordring­en i Matteus 25.31-46.

For ordens skyld: heller ikke jeg vil demonisere Fremskritt­spartiet. Det er tross alt forskjell på å ta feil og å vaere ond! ●●I ditt tilsvar til meg fortel du at de sette krisebered­skap i god tid før «Knud» slo til. Sjølvsagt gjorde de det. De skal gjere det.

Det burde også vere sjølvsagt at de på dagar med godt vaer arbeider for å hindre utfall av kommunikas­jon, både mobilnett, internett og naudnett når det er uvaer.

I ditt tilsvar, Bjørn Amundsen, får vi omsider svar på våre spørsmål til Telenor, om det ikkje er råd å kunne koble eitt aggregat til ein basestasjo­n i Bygland sentrum. Men, du hevder at her ikkje er godkjende fagfolk, at vi ikkje kan få nøkkel og at det i det heile er heilt umogleg.

Det som trengs er høve til å koble aggregat til ein kontakt som gjerne kan stå på veggen utanfor basestasjo­nen. Om det trengs spesialkva­lifiserte folk til slikt så let det seg drøfte om vi kan skaffe folk med slike kvalifikas­jonar. Om det er umogleg kan vi i alle fall stille med aggregat, om de kan stille med ein person med nøkkel.

Det vi i Bygland treng, det er ein prat med rette vedkomande i Telenor som kan tenkje praktisk på korleis vi kan få løyst vår utfordring.

De har ein basestasjo­n i vårt kommunesen­ter. At den basestasjo­nen har straum er kritisk i høve naudnett, internett, mobil og telefoni. Ved utfall her har vi ikkje kommunikas­jon til lege, helse, pleie, ambulanse, andre naudetatar eller kriseleiin­g. Dette er faktisk viktig.

Du skriv i Faedreland­svennen: «Jeg opplever det som svaert urimelig av ordfører i Bygland og hevde at Telenors nett var et stort problem i stormen «Knud» i Bygland kommune.» Eg har ikkje hevda noko slikt, ikkje i lesarinnle­gg, ikkje i NRK.

NRK presentert­e reportasje­n i Dagsrevyen slik, den vinklinga har NRK soge av eige bryst. I Sms-utveksling­a vår sa eg i frå om at Bygland ikkje hadde nemneverdi­ge problem under «Knud», og at eg hadde oppfatta at NRK kontakta meg sidan Bygland har hatt alvorlege problem fleire gonger tidlegare, sist i vinteren som var.

Det er eit framskritt at du har tatt kontakt med ordførarar i kommunar som har hatt problem under «Knud». For under eitt år sidan, då vi hadde store problem, var slik kontakt fråverande.

Eg håper Telenors vilje til å finne løysingar på utfordring­ane til brukarane av infrastruk­turen Telenor har ansvaret for, også har gjort framskritt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway