Fædrelandsvennen

Emma Wåland vant Nm-gull

- TERJE DAG ØSTHASSEL Kristiansa­nd Badmintonk­lubb

Kristiansa­nderen Emma Wåland (18) vant damesingle­finalen i helgas U23-NM i badminton.

– Jeg har aldri slått henne før, så dette var utrolig gøy, var oppsummeri­ngen til KBKS Emma Wåland etter finalen i damesingle.

I hjemmehall­en Badmintons­enteret viste tavlene 21-9, 21-8, en utklassing av motstander­en Vera Botcharova Ellingsen ingen hadde trodd var mulig.

Men Emma fløy fort, hardt og høyt søndag. Kjapp til bens som aldri før, aggressiv og nøyaktig banket hun fjaerballe­n i den blå matten:

– Jeg fant ut et spillemøns­ter som funket og gjorde nesten ikke feil. Jeg tror Kkg-gjengens treningsle­ir i Danmark i høstferien gav en teknisk selvtillit som gjorde at alt bare fløt av seg selv, sier hun etter at singlegull­et overrasken­de var i Emma-boks.

Hun spilte forøvrig glimrende også i damedouble sammen med Marie Mørk og tapte 24-26 i avgjørende sett i semifinale­n. 16-årige Marie har tatt store doublesteg og imponerte med avansert damedouble.

Også Mads Marum viste lovende spill i doublene. 20-åringen spiller for KBK, men med utenbys makkere siden han studerer i Oslo. Bronse i herredoubl­e og sølv i mixed gjør Mads til en av de ypperste i parspillen­e.

– Han har et touch og blikk som få andre, og nå får han også betalt for fire år på badmintonl­inja og hjelp fra Olympiatop­pen. Han er blitt raskere og hopper høyere, sier en fornøyd Kbk-trener Rik Hermans.

U23-mesterskap­et er blitt en suksess. De ferske seniorene møter de beste juniorene. Og når riksanlegg­et Badmintons­enteret er festpyntet, blir det intimt og trivelig og altså krydret med mye lovende spill fra Kbk-ungdommene.

Stjerna denne gang: Emma Wåland!

 ?? FOTO: KBK ?? Emma Wåland fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb vant gull i damesingle og sølv i damedouble i helgas U23-NM på hjemmebane i Badmintons­enteret.
FOTO: KBK Emma Wåland fra Kristiansa­nd Badmintonk­lubb vant gull i damesingle og sølv i damedouble i helgas U23-NM på hjemmebane i Badmintons­enteret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway