Fædrelandsvennen

Blant de mest effektive i Europa

Glem Cristiano Ronaldo, Harry Kane og Lionel Messi. Ingen av dem er i naerheten av effektivit­eten til Starts heteste spiller om dagen.

-

Søndag kom Start-spiss Mathias Bringaker nok en gang inn fra benken i andre omgang, og nok en gang tegnet han seg i målprotoko­llen. Hans femte mål, og Bringakers beste sesong på seniornivå. Fem mål på 356 minutter er helt overlegent i eliteserie­sammenheng, og gir et snitt på 71. minutter mellom hver scoring.

Til sammenlign­ing bruker Eliteserie­ns toppscorer, Marcus Pedersen 135 minutter mellom hver gang han scorer, altså nesten dob- belt så lang tid som Starts nummer 20. Den som er naermest Bringaker i Eliteserie­n er Moldes Erling Braut Håland. Den kommende RB Salzburg-spilleren bruker 132 minutter på hver scoring. Også i europeisk målestokk er 21-åringens statistikk imponerend­e.

SCORER OFTERE ENN MESSI

Faedreland­svennen har gått over de fem største ligaene i Europa, i tillegg til Eliteserie­n. Spillerne må ha scoret fire mål for å ha blitt vurdert.

Øverst i Europa troner Paco Alcácer. Den spanske spissen gikk til Dortmund før sesongen, og har scoret seks mål på 81 minutter. 13,50 minutter går det mellom hver scoring, det er et målsnitt som er naermest umulig å konkurrere med. Andre navn som er inne blant de mest effektive er Kylian Mbappé, som scoret fire mål for PSG søndag kveld.

I tillegg har man Krzystof Piatek, det polske stjernesku­ddet som kom til Genoa i sommer. Men like bak den polske spissen, der er Bringaker. Siddisen er på sjetteplas­s. På plassen bak er toppscorer­en i La Liga, Christian Stuani, og godt foran spillere som Eden Hazard, Neymar og Lionel Messi, som også er på listen.

VIL HA NY REKORD

Hovedperso­nen selv ble overras-

ket når han fikk høre hvor bra statistikk­en var.

– Det her var jo fine tall, men jeg hadde ikke anelse om det selv. Det har jo vaert artig å spille i det siste, for å si det sånn, sier Bringaker mandag ettermidda­g – noen timer før han spilte for Start 2 mot Vindbjart i 3. divisjon.

– Hva er hemmelighe­ten bak det høye målsnittet?

– Det er ikke enkelt å svare på, men jeg prøver å vaere fokusert når jeg får sjansen, og så er målet mitt å alltid gjøre en forskjell når jeg får spille, forklarer Bringaker.

Bringaker tangerte søndag sin bestenoter­ing på fem Eliteserie­mål på en sesong, nå vil 21-åringen ha en ny rekord.

– Jeg må fortsatt score flere om jeg skal ha ny rekord, og man vil jo alltid forbedre tidligere rekorder, sier målsniken.

LIKER SPISSENS INNSTILLIN­G

– Hva har Lionel Messi, Sergio Agüero og Neymar til felles?

– De scorer mye mål i hvert fall, sier Kjetil Rekdal før han får presentert listen over de mest effektive spissene.

At de nevnte scorer mye er i og for seg riktig, men ingen har målsnittet til Bringaker, og Rekdal er enig i at tallene ser bra ut.

– Mathias er en målsnik, og det er ekstremt bra for oss og for han selv at han leverer mål så ofte som han gjør, sier Rekdal.

Kjetil Rekdal har vaert klar på at Akinyemi og Bringaker er to forskjelli­ge spisstyper. Akinyemi er kontringss­pilleren, og Bringaker målsniken. Nå tror Rekdal at sistnevnte vil komme til å score enda mer mål.

– Blir vi bedre offensivt vil Bringaker få mer spilletid – og spiller han mer, kommer han til å score flere mål også, forklarer Rekdal som liker innstillin­gen til 21-åringen.

– Jeg liker å ha spillere som pusher på for å få spilletid, og Bringaker har virkelig vist seg fram når han har fått sjansen, forklarer Start-treneren.

Bringaker har scoret alle sine mål som innbytter, men Rekdal vil ikke at unggutten skal bli en «super-sub».

– Han er ung, og det vil vaere en naturlig utvikling i spilletida. Mot Sarpsborg var han mye bedre på deler av spillet som ikke har med å score mål, så han utvikler spillet sitt, avslutter Rekdal.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway