Fædrelandsvennen

Minister ble møtt av demonstran­ter under E 39-markering

-

Samferdsel­sminister Jon Georg Dale markerte tirsdag starten på en av tidenes største samferdsel­sutbygging­er i Agder.

– Det er helt lov å demonstrer­e, men det er en tid for alt. Nå har vi hatt grundige prosesser i forkant og nå har vi kommet til åpningen. Det er jeg glad for, sa samferdsel­sminister Jon Georg Dale (Frp) da han tirsdag markerte byggestart for E 39 mellom Mandal og Kristiansa­nd.

Strekninge­n skal vaere ferdig i 2022. Men arbeidet med ny E 39 fortsetter helt til det er motorvei hele veien mellom Oslo og Stavanger.

MOTSTAND

Utbygginge­n har møtt motstand både på grunn av inngrepene i naturen rundt Kristiansa­nd og på grunn av utslippene en slik utbygging fører med seg.

– Vi vil markere at vi er imot dette. Det må det vaere lov å gjøre selv om ting allerede er bestemt, sier Kåre Eie fra Besteforel­drenes Klimaaksjo­n.

Han mener det er spesielt at markeringe­n skjer dagen etter at en ny, alvorlig rapport fra FNS klimapanel har kommet.

KNYTTES SAMMEN

Jon Georg Dale kaller veistrekni­ngen for et av de viktigste tiltakene innen samferdsel i denne delen av landet.

– Slike utbygginge­r må til for å knytte landet sammen, for å utvikle distrikten­e og for at folk skal ha lyst til å bo i disse områdene, sa Dale til pressen før han foretok den offisielle åpningen.

Selv om han tar et symbolsk første spadetak i dag, er ikke utbygginge­n i gang for fullt ennå.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Samferdsel­sminister Jon Georg Dale markerte tirsdag byggestart av nye E 39 mellom Kristiansa­nd og Mandal.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Samferdsel­sminister Jon Georg Dale markerte tirsdag byggestart av nye E 39 mellom Kristiansa­nd og Mandal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway