Fædrelandsvennen

17-åring dømt for vold mot politiet

- EIVIND KRISTENSEN

Gutten reagerte med vold og skjellsord da politiet skulle ta hånd om ham.

I mars i fjor var politiet på en adresse i Søgne for å foreta en såkalt velferdssj­ekk av en av 17-åringens venner.

Ifølge dommen fra Kristiansa­nd tingrett ble gutten gjentatte ganger bedt om å identifise­re seg, men nektet. Han nektet også å slutte å filme hendelsen. Videre kom han med skjellsord mot de to politifolk­ene. Han ble tatt i armen, i et forsøk på å gi ham formaninge­r, men gjorde kraftig motstand for å komme seg løs.

Under et forsøk på å visitere ham, reagerte han med å trekke hodet bakover og skalle en av politifolk­ene – en kvinnelig politistud­ent.

Han ble fraktet til arresten og via barneverns­vakta ble han kjørt hjem til sine foreldre. Der nektet han å komme ut av bilen.

Han fortalte at han ville bruke vold mot politiet dersom de forsøkte å fjerne ham med makt. Gutten ble til slutt dratt ut av bilen av to politifolk.

Han slo da til den ene av dem, en mannlig politibetj­ent, og slaget traff ved øret. Gutten ble ført opp til huset og inn mens skjellsord­ene haglet fra hans side.

Inne i huset slo han på nytt til en betjent. Da betjenten forsøkte å få kontroll på gutten, tok gutten kvelertak på ham. Han sparket videre betjenten i låret. Etter dette ble gutten ført til arresten.

På grunn av tilståelse, lav alder og fordi sykehuset mener han har visse «evnemessig­e utfordring­er» er straffen satt til 45 dagers fengsel. Straffen gjøres betinget med vilkår om ungdomsopp­følging i ett år gjennom Konfliktrå­det.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway