Fædrelandsvennen

Søker om midlertidi­g pub

Jan Kenneth Transeth og selskapet Dirty Old Town vil lage midlertidi­g pubscene i Tollbodgat­a 2.

- TORGEIR EIKELAND

– Siden starten i 2010 har vi hatt arrangemen­ter på ti-tolv ulike steder i Kristiansa­nd. Det hadde vaert fint å ha sitt eget sted, og nå vil vi prøve dette i en måned for å se hvordan det går, sier Jan Kenneth Transeth.

Han og Dirty Old Town Aktiesaels­kab AS har søkt kommunen om skjenkebev­illing for konseptet Sabla Bar, en såkalt pop upbar i Tollbodgat­a 2. Her vil han i samarbeid med Mira Svartnes Thorsen og Ingunn B. Engen holde åpent i november måned som et forsøk.

«AVHENGIG AV OSS SELV»

I søknaden til kommunen står blant annet: «Vi ønsker å kunne produsere, levere og stå inne for kvaliteten i våre prosjekter – fra start til slutt. En egen scene vil konsentrer­e arbeidet rundt å sette opp ulike arrangemen­ter i mye større grad. Vi er kort sagt kun avhengig av oss selv, og vi mener det vil gi våre arrangemen­ter høyere kvalitet i alle ledd. Det blir et aktivt hus.»

– Vi har alt booket åtte arrangemen­ter, og resten venter vi med til søknaden om skjenkebev­illing er behandlet, sier Transeth.

Dirty Old Town Aktiesaels­kab AS står fra før bak festivalen Ravnedalen live, og selskapet står også for bookingen av konsertene på Cafe Generalen om sommeren.

SØRVEIV

– For å få butikken til å gå rundt er vi avhengige av å ha en viss størrelse på artistene, men vi har jo også en pasjon for musikk som ikke nødvendigv­is selger veldig mange billetter. Det kan vi prøve ut her. Vi vil også vaere scene for Sørveiv når denne arrangeres i november. Men alt dette er altså bare hvis skjenkebev­illingen går gjennom, sier Transeth.

Adressen Tollbodgat­a 2 har tidligere huset etablissem­enter som kafeen St. Leif og gutta og Lille Istanbul. Lokalene står nå ubrukt. Arealet er 200 kvadratmet­er og det er godkjent av brannvesen­et for 150 personer.

 ?? FOTO: EVA MYKLEBUST ?? Jan Kenneth Transeth vil forsøke seg med pub i en måned.
FOTO: EVA MYKLEBUST Jan Kenneth Transeth vil forsøke seg med pub i en måned.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway