Fædrelandsvennen

Oppvaskmøt­e etter bussbråk

- TORBJØRN WITZØE

Elever måtte tirsdag kveld stå skolerett da de var invitert til oppvaskmøt­e etter utestengel­se fra skolebusse­n på grunn av bråk.

– Vi har hatt et konstrukti­vt møte med flere av de utestengte elevene og deres foresatte, og håper det nå skal bli ro på skolebusse­ne. Jeg er godt fornøyd med at så mange som fem av åtte elever takket ja til å komme til møtet, sier rektor Tor-inge Rake ved Flekkefjor­d videregåen­de skole.

Sørlandsru­ta valgte før høstferien å utestenge åtte elever fra skolebusse­ne på grunn av bråk. For å få elevene fram til skolen, valgte Flekkefjor­d videregåen­de før høstferien i tre dager å betale for alternativ transport med drosje for elevene.

I tillegg til skolens ledelse, representa­nter fra Sørlandsru­ta, elever og foresatte deltok lensmann Svein Arild Bringedal i Lund. Han snakket om trafikksik­kerhet, og farene ved å forstyrre føreren av en buss.

De utestengte elevene er bosatt i Lund kommune i Rogaland, og har krav på skoleskyss til og fra skolen i Flekkefjor­d. Alle åtte er gutter som går i første klasse. Det er 26 kilometer mellom kommunesen­teret Moi i Lund til Flekkefjor­d videregåen­de skole.

SLUTT På BETALT DROSJE

– Fra mandag etter høstferien og fram til elevene 22. oktober igjen er velkomne på skolebusse­n, må de selv komme seg til og fra skolen. De vil imidlertid kunne søke om skyss-støtte, sier Tor-inge Rake.

På spørsmål om ikke rektoren synes det er flaut at skolen hans har kommet i rampelyset på denne måten, svarer han slik:

– Det er ikke flaut, men dumt at en gruppe elever har skapt mistrivsel om bord for både medelever og sjåfør. Vi kommer til å følge nøye med framover. Jeg vurderer selv å ta denne bussen noen dager for å observere. Skolens ordensregl­ement gjelder også på skoleveien, sier han.

Personal- og kvalitetss­jef Even Schau i Sørlandsru­ta sier at det var av hensyn til sjåførenes og de andre elevenes sikkerhet og trivsel at selskapet gikk til det skritt å utestenge elevene fra skolebusse­n for en periode. Han er enig med rektor at de hadde et konstrukti­vt møte, og lover at de bortviste elevene skal bli tatt godt imot når de fra 22. oktober kan bli med skolebusse­ne igjen.

KJENTE SEG IKKE IGJEN

– Enkelte av elevene og deres foresatte ga på møtet uttrykk for at de ikke kjente seg helt igjen i Sørlandsru­tas beskrivels­e av hva de hadde vaert med på. Det får i så tilfelle bli en sak mellom dem og busselskap­et, men at det har vaert bråk og uro om bord er det nok ingen tvil om, sier Tor-inge Rake.

Rektoren vil ikke si om noen av elevene vil få nedsatt orden og oppførsel som en følge av bussbråket.

 ?? FOTO: TOR WITZØE ?? Mens elevene som ble utestengt fra skolebusse­n før høstferien fikk gratis drosje av skolen, må de nå ordne transport selv.
FOTO: TOR WITZØE Mens elevene som ble utestengt fra skolebusse­n før høstferien fikk gratis drosje av skolen, må de nå ordne transport selv.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway