Fædrelandsvennen

Fvn.no

- TEKST: EIVIND KRISTENSEN eivind.kristensen@fvn.no

Begge guttene nekter for ranet, men ble ikke trodd av retten. Blant de fellende bevisene var bruk av offerets bankkort til å bestille varer for tre tusen kroner på nettet og en mobilvideo der begge guttene fikler med ransvåpene­t.

– EKSEMPLARI­SK OPPFØRSEL

17-åringen er videre dømt for oppbevarin­g av en gasspistol, bruk av narkotika, brudd på oppholdsfo­rbud i sentrum og for å ha stukket fra en taxiregnin­g. Alt er begått i prøvetida for en annen dom.

I tråd med aktors påstand slipper han fengsel og må gjennomfør­e en såkalt ungdomsstr­aff i ett og et halvt år. Retten mener denne må ha strenge betingelse­r og tydelige rammer.

Gutten er tvangsplas­sert på en institusjo­n utenfor Agder. I dommen legger retten til grunn at barneverne­t forteller om en positiv utvikling i forhold til jobb, skole, rus og generell atferd.

– Han har oppført seg eksemplari­sk på institusjo­nen, hevder forsvarer Svein Kr. Haanes.

Dersom gutten bryter vilkårene eller begår nye kriminalit­et løpet av gjennomfør­ingstida, vil hele eller deler av fengselsst­raffen kunne bli omgjort til soning i fengsel. Den såkalte subsidiaer­e fengselsst­raffen han fikk var ett år og ti måneder.

Kameraten (18) er dømt til ubetinget fengsel i ett år. Sammen må guttene ut med 40.000 kroner i erstatning til ransoffere­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway