Fædrelandsvennen

Hareide m.m.

-

En modig Knut Arild Hareide kom på banen og kunngjorde hva han mente om hvilken side partiet KRF bør velge i fremtiden for å få mest gjennomsla­g for sin politikk.

●●Når han først gjorde dette ble det gjort på en modig måte og sammen med en meget grundig analyse av situasjone­n og hans syn på hvorfor han mener at dette bør gjøres.

At KRF ikke kan samarbeide med det ytterst ytre høyreparti­et Frp burde jo vaere en selvfølge også for de fanatisk konservati­ve kristne blanat annet i bibelbelte­t. Får håpe det er nok andre kristne i Norge som kan tenke rasjonelt og fornuftig nok til å innse dette.

At halvparten av Krfs velgere kan tenke seg i regjering med Frp er ikke til å tro da man vet hva Frp står for; populisme, egoisme, frislepp av alkohol, fri porno, opprettels­e av bordeller …

Det er til Hareides aere at han så klart og utvetydig sier ifra om at han ikke kan gå i regjering med et slikt parti og at dette partiet også er fan av dagens meget usmakelige og narsissist­iske president i USA som ser ut til å leve etter regelen «at hvis en løgn gjentas tilstrekke­lig mange ganger fremstår den som en sannhet.

Når man også ser den bekymrings­fulle utviklinge­n i store deler av Europa med økende proteksjon­isme/isolasjoni­sme og sterk fremvekst av nynazisme i en rekke land, er dette signaler som bør tas på alvor. Ellers ryker demokratie­t og man sitter med nye utgaver av Hitler og Mussolini i flere land innen kort tid. Frps søsterpart­i Sverigedem­okratene i Sverige må også nevnes da disse har den samme innretning­en på sin ideologi og politikk som de forannevnt­e.

Denne utviklinge­n er på linje med noen av årsakene til andre verdenskri­g. USA har nok med seg selv, Russland forsøkes isolert, nasjonalis­men brer om seg i de europeiske landene. De ekstreme høyrekreft­ene utnytter dette og gjør seg mer og mer gjeldende. Alle burde huske resultatet av dette cirka 80 år tilbake. Spesielt dagens unge bør opplyses om dette.

Jeg har vaert innom sosiale medier og sett hva deler av kristenfol­ket får seg til å skrive om Hareide og hans beslutning, det er ikke småtteri. Jeg har hatt en vag formening om at kristenfol­ket kanskje hadde litt anstendigh­et i omtale av sine medmennesk­er i disse mediene, denne formeninge­n er nå fullstendi­g visket vekk. Disse skriverien­e, fra de som kaller seg kristne, er ikke noe som helst bedre enn den forsøpling­en som forøvrig serveres av andre på disse mediene uansett sammenheng. Det er dessverre ikke mange politikere som har samme mot som Hareide som er villig til å legge hodet på blokka for å stå for det han mener. Vi trenger flere slike, både politikere og ellers. AGNAR VILDALEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway