Fædrelandsvennen

Utrolig!

- KAI M. UTSOGN JAN KRISTENSEN, ARNT ABRAHAMSEN, JANNE FARDAL KRISTOFFER­SEN, ALF ERIK ANDERSEN, KJETIL GLIMSDAL, JAN DUKENE, PER KRISTIAN LUNDEN, ARNE THOMASSEN,

Unge familier med barn, vil neppe fortette Kvadrature­n for å oppfylle ideen om bosetting av 15.000 mennesker.

●●Det gjør stort sett de eldre, som derved får kortreist gange til sine daglig behov. Hamrevann som boområde må vaere midt i blinken for blant annet unge familier som også har behov for kortreist gange for å dekke sine daglige behov.

Området er omgitt av korte avstander til blant annet: Lysløype, slalåmbakk­e, skibakke, hoppbakke, Dønnestadm­oen med sine fotballban­er, praktfulle Hamresande­n med sine badestrend­er/ campingpla­ss (hele området er under opprusting), flyplass, småbåthavn (kolmila), Dyrepark/fritidspar­k, IKEA, Sørlandsse­nteret med tusenvis av arbeidspla­sser, skoler (Ve), kirker/gravplasse­r, rekreasjon­sområder rundt lysløypa, store områder med dyrka mark på Ve-sletta, for å nevne det viktigste.

Kommunen trenger ikke å gå inn med tunge investerin­ger, siden mye allerede ligger der. Leser også at utbygger lanserer en ordning der de subsidiere­r busstilbud­et med millionbel­øp hvert år i en tiårsperio­de, inntil området er utbygd. En gavepakke.

Geografisk ligger Hamrevann som en forlengels­e av Lauvåsen, som har skiltet sitt område med «Her bygges Norges mest sporty område å bo i». Dessuten vil busstilbud­et svaert enkelt etableres som en forlengels­e av Lauvåsen. Er man redd for at bilen skal anvendes de 300 til 500 meter frem til busstoppet, ja så etabler en gratis parkerings­plass ved busstoppet, slik at man kan kjøre kollektivt. Hvorfor skal alt vaere så vanskelig.

Siden utbygger fikk et vedtak i bystyret så sent som i 2016, får man håpe at kommunen oppretthol­der sitt vedtak slik at man kan etablere et boområde tett på tusenvis av arbeidspla­sser. Redusert bruk av bil, og heller bruke sykkel er vel en målsetning som ligger til rette i dette område.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway