Fædrelandsvennen

– Fantastisk på utslipp, forbruk og krefter

-

Denne motoren er fantastisk, både når det gjelder utslipp, forbruk, krefter og fleksibili­tet, sier Vidar Salvesen, salgssjef hos Bertel O. Steen på Fiskåtange­n.

Motoren han peker på er nyeste dieselmoto­r fra Mercedes, en 220 diesel på 194 hk som sitter i biler fra nye C-klasse og oppover.

Salvesen er ikke i tvil om at diesel fortsatt er et godt alternativ på biler fra mellomklas­sen og oppover. Han viser til en svensk Telenor-direktør som på årets sommertur, i en E-klasse Mercedes, noterte et forbruk på utrolige 0,3 liter per mil.

Men at etterspørs­elen etter biler med dieselmoto­r er sterkt redusert, har Salvesen for lengst re- gistrert. Han synes samtidig det er viktig å peke på at dieselmoto­rene har lavere forbruk og lavere Co2-utslipp enn både bensindrev­ne biler og ladbare hybrider på langtur.

– Så registrere­r vi også stor etterspørs­el etter pent brukte biler med dieselmoto­r. Det tror vi blir en trend som fortsetter, sier Salvesen.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Salgssjef Vidar Salvesen hos Mercedes-forhandler Bertel O. Steen peker på den nyeste og mest miljøvennl­ige dieselmoto­ren som her sitter i en E-klasse stasjonsvo­gn
FOTO: TOR MJAALAND Salgssjef Vidar Salvesen hos Mercedes-forhandler Bertel O. Steen peker på den nyeste og mest miljøvennl­ige dieselmoto­ren som her sitter i en E-klasse stasjonsvo­gn

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway