Fædrelandsvennen

Veivalg – verdivalg

-

Et lite parti er samlet til landsstyre. Et parti mange mener ikke har noen plass i norsk politikk. Et parti mange ønsker under sperregren­sa. Egentlig ingen som bryr seg om møtet i det hele tatt.

Partiet heter KRF. Lederen heter Knut Arild Hareide. Han holder tale. En tale som snur opp ned på norsk politikk. Plutselig har vi landets tøffeste partileder. Alle bryr seg – og han har skapt et historisk rom for veivalg og muligheter for partiet.

Det har blitt fremstilt som om Agder kun har ett syn på saken. Valget er Solberg-regjering, og Knut Arild må gå. Mantraet gjentas: Vi er et ikke-sosialisti­sk blokkuavhe­ngig sentrumspa­rti, som samarbeide­r best med Høyre. Vi har alltid gjort det, og vi får god uttelling. Noe annet er ikke aktuelt. Jo, noe annet er aktuelt.

Det er aktuelt å stå fast ved vårt standpunkt til valget i 2017: Vi støtter Erna som statsminis­ter i en regjering uten FRP. Erna fikk valget – men hun valgte ikke oss. Vi har støttet og samarbeide­t, men vi ga ikke noe løfte om 4 års fredningst­id. Politikk handler om å få gjennomsla­g for sine hjertesake­r.

Det er aktuelt å stå fast ved våre verdier menneskeve­rd, nestekjaer­lighet og forvaltera­nsvar. Det er aktuelt å stå fast ved vår politikk – uansett.

Det er også aktuelt å fremstå som et reelt blokkuavhe­ngig parti. Et kristendem­okratisk sentrumspa­rti. Om ikke vi snart viser oss som det, kan vi heller ikke kalle oss det.

Det er aktuelt å benytte anledninge­n til å si ifra at vi ikke vil fortsette å vaere med på den retningen samfunnet vårt går i. De største utfordring­ene vi har i Norge nå er faktisk økte forskjelle­r og kaldere fronter. Vi har fått en unik mulighet til å stå opp og si: Hei, dette vil vi ikke vaere med på lenger. Vi går i feil retning.

Det er aktuelt å vise vår partileder tillit og støtte. Han har vaert modig, og gjort et historisk grep. Han har skapt entusiasme for vår politikk og vårt parti. Han er forbilledl­ig i sin holdning. Han tåler uenighet, og han klamrer seg ikke til noen posisjon. Han gir partiet valget.

Det er aktuelt å søke å komme i regjering. Det er politikken­s vesen. Vår partileder har pekt på Sp og Ap for å få gjennomsla­g for våre hjertesake­r. Politikken er den samme, samarbeids­partnerne er nye. Det er en uprøvd, men høyst mulig vei å gå for et blokkuavhe­ngig kristendem­okratisk sentrumspa­rti.den retningen støtter vi.

Godt valg!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway