Fædrelandsvennen

Ta ansvar!

-

Posten er angivelig i krise, ifølge sentrale politikere. Hvem har vaert med på å skape denne krisen? Jo, de samme politikern­e eller deres forgjenger­e.

●●Som mange vil huske har det fra tid til annen dukket opp såkalte postdirekt­iv, hilsen EU. Disse har i tur og orden blitt innlemmet i Eøs-avtalen uten saerlig motstand fra Stortinget, bortsett fra tredje postdirekt­iv som den rødgrønne regjering satte ned foten for, men som ikke ble virkelighe­t før Solberg-regjeringe­n tok over og gjennomfør­te tilslutnin­gen. Dermed har politikern­e fjernet siste rest av postmonopo­let.

Joda, jeg vet at avisene kan leses på nett. Like fullt viser undersøkel­ser at de fleste avislesere foretrekke­r papirutgav­en. Den gang Norge var et relativt fattig land, hadde vi «råd» også til en fullverdig postombaer­ing 6 dager i uka og noen steder endog to ganger om dagen. Jeg vil tro at postmengde­n for 70 år siden var beskjeden med et folketall på omlag 50 % av dagens.

Uten nevnte postdirekt­iv, ville Posten Norge stått for 100 % av postdistri­busjonen. I dag er det en rekke private firmaer som konkurrere­r med posten og dermed bidrar til redusert postmengde for Posten. At noe av postmengde­n distribuer­es av Postens dattersels­kap Bring, er med på å tilsløre hva Posten står for av distribusj­on. Uten opprettels­e av Bring, ville også denne

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway