Fædrelandsvennen

Rotet bort ledelsen i skjebnekam­pen

Det endte 1–1 mellom Fløy og Hødd på Arkicon Arena.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no -

Fløy tok ledelsen mot Hødd i den viktige kampen om overlevels­e i 2. divisjon, men bortelaget kom tilbake. Dermed måtte lagene dele poengene på Arkicon Arena.

– Vi trenger alle poengene vi kan få, så vi skulle gjerne vunnet i dag. Det var veldig bittert, sier en skuffet Christoffe­r Myhre til Faedreland­svennen etter kampen.

Fløys midtbanesp­iller var svaert lite begeistret over hvordan Hødd klarte å utligne, minuttet etter Andreas Hoppestad reddet Markus Naglestads straffespa­rk.

– Det svartner litt der. Jeg tror vi er litt for høyt oppe etter straffespa­rket, også følger vi ikke med på neste ball. Det er litt klabb og babb inne i boksen, og mange roper på offside. Men de får uansett stå med tre mann alene foran mål, og det kan jo ikke skje, forklarer Myhre.

STORE SJANSER FØR PAUSE

Det var Fløy som startet best på hjemmebane, og allerede etter to minutter fikk blåtrøyene muligheten til å gå opp i ledelsen. Etter et hjørnespar­k ble ballen stusset bak i feltet. Der sto Fløy-kaptein John Olav Norheim helt umarkert på fem meter, men midtstoppe­ren headet.

Etter noen hektiske åpningsmin­utter fikk Hødd tatt ned ballen og kommet i gang med spillet sitt. Gjestene fra Høddvoll tok over kampen og skapte flere sjanser på vertene. Bortelaget fra bl.a. veldig farlige på lange innkast, som Fløy ikke klarte å håndtere skikkelig.

Et snaut kvarter ut i kampen smalt det fra bortelaget. Marius Hagen stormet oppover på en kontring, og passerte Tony Vo på mesterlig vis. Like etter fyrte Hagen løs fra 25 meter, men heldigvis for Fløy gikk ballen i stolpen og ut.

Det var samme mann, Marius Hagen, som skulle få de største sjansene for Hødd før pause. Midtbanesp­illeren headet også over fra fem meter etter et langt innkast, og på overtid av den første omgangen kom han også alene med Fløy-keeper Andreas Hoppestad. Men avslutning­en gikk over.

SKRUDDE INNLEGG RETT I MÅL

Den andre omgangen åpnet slik den første avsluttet, med et stort Hødd-press. Men Fløy stengte igjen bakover og bortelaget slet med å finne åpningene.

Etter timen spilt, kom endelig scoringen på Arkicon Arena, og det var hjemmelage­t som gikk opp i ledelsen. Etter fint Fløyspill fikk Christoffe­r Myhre ballen ut til venstre. Midtbanesp­illeren skar innover i banen og la hardt og lavt inn foran mål. ballen snek seg helt inn i det lengste hjørnet bak en utspilt Ole-monrad Alme i Hødd-målet. Myhre sendte Fløy til himmels.

– Var det et skudd eller et innlegg?

– Det var faktisk et innlegg. Jeg slo ballen inn i feltet også går den forbi alle og ned i hjørnet. Men mål er mål, så det var bra, sier Myhre og ler.

HØDD UTLIGNET

Kvarteret før slutt gikk innbytter Markus Naglestad i bakken, etter å ha blitt felt av Norheim. Nagle- stad tok straffen selv, men Hoppestad redder. Hødd fikk tak i ballen umiddelbar­t, og Naglestad fikk sin revansje da han kranglet inn 1–1 fra kort hold under minuttet etter sin egen straffebom.

Begge lag hadde sine muligheter på slutten av den andre omgangen, men ingen maktet å score. Dermed endte det 1–1 på Arkicon Arena.

Resultatet gjør faktisk Skeid seriemeste­r Fløys avdeling i 2. divisjon, ettersom Hødd nå ikke kan ta Oslo-laget igjen. Fløy møter Skeid på hjemmebane i sesongens siste kamp lørdag 27. oktober.

?? FOTO: HENRIK GILL ?? Fløy tok ledelsen mot Hødd, men det endte til slutt 1–1 på Flekkerøy.
 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Christoffe­r Myhre (ytterst til venstre) feirer 1–0-scoringen sin sammen med resten av lagkamerat­ene.
 ?? FOTO: HENRIK GILL ?? Andreas Hoppestad reddet straffe mot Hødd, men det holdt ikke til seier for hjemmelage­t.