Fædrelandsvennen

Ikke noe krav fra Krf-grasrota om å samarbeide med Ap

Hele KRF gleder seg over medlemsvek­st og et løft på meningsmål­ingene. Noen har imidlertid tatt dette til inntekt for at det er et sterkt ønske blant Krfs velgere og sympatisør­er om å samarbeide til venstre i norsk politikk.

- JØRGEN H. KRISTIANSE­N (KRF), varaordfør­er Kristiansa­nd

Tvert i mot opplever jeg at de som tar kontakt med meg melder seg inn fordi de vil ha samarbeid med høyresiden. Jeg opplever videre at det på ingen måte er et krav fra grasrota i KRF eller de gruppene som tradisjone­lt har stått KRF naer, at KRF bør samarbeid mot venstresid­en.

Det er for eksempel ikke slik at man opplever et rop blant Israelvenn­er om at nå er det på tide at boikottfor­kjemperne i Arbeiderpa­rtiet og SV hjelpes til makta.

Det er ikke noe krav fra kristne friskoler og familiebar­nehagene om at SV nå må få en avgjørende makt i Stortinget.

Det er heller ikke til Arbeiderpa­rtiet familiene springer, dersom de vil ha mer valgfrihet og tid. Altfor mange husker fortsatt Stoltenber­gs ord om kontantstø­tten og de som ønsker å vaere litt lengre hjemme med barna mens de er små: «Vi kan ikke belønne dem vi mener har valgt feil», sa han.

Tiltroen til Arbeiderpa­rtiet er heller ikke skyhøy blant de som ønsker klare etiske grenser i bioteknolo­giloven, fjerning av sorterings­paragrafen i abortloven og som vil stoppe tvillingab­ort.

Det er ikke til Arbeiderpa­rtiet de setter sin lit, de som mener at samvittigh­etsfrihet for helsearbei­dere er viktig. Senest i forbindels­e med den nylige høyesteret­tsdommen om en katolsk leges samvittigh­etsfrihet, fikk vi se hvordan Arbeiderpa­rtitopper umiddelbar­t gikk ut og var bekymret over at man nå skulle ta hensyn til legers samvittigh­etsfrihet.

Selv har jeg ikke vanskelig for å forstå dem som ikke riktig klarer å tro at Arbeiderpa­rtiet og SV er de beste samarbeids­partnerne for å sikre landets forankring i den kristne kulturarve­n. De har jo erfart hvordan Ap alltid har gått i front for å svekke kristendom­mens plass i skole og barnehage og hvordan de insisterer på å ta bort K-en i Krle-faget. Mange husker fortsatt den rødgrønne regjeringe­ns kamp mot bord- bønn og deres ukuelige vilje til å styre og stelle med kirka og hvem som skulle vaere biskoper.

Faktisk har jeg vanskelig for å oppfatte et sterkt ønske hverken i folket eller blant Krf-velgere for å kaste Norge ut i en regjerings­krise. Veldig få skjønner hvorfor Erna fortjener å bli kastet som statsminis­ter nå. Meningsmål­inger viser også at 65 prosent av KRF velgerne ønsker Erna, og kun 18 prosent ønsker Jonas Gahr Støre som statsminis­ter.

Jeg opplever heller ikke at det er et sterkt ønske å bryte tradisjone­n med at det skal vaere en klar grunn for å kaste en regjering – at man må ha en sak for å tvinge fram en regjerings­krise.

Jeg oppfatter heller ikke at venstresid­en uttrykker et sterkt ønske etter å samarbeide med KRF. Etter valget slo partisekre­taer Stenseng i Ap fast at det var feil for Ap å se til sentrum, og at avstanden til KRF var for stor til et regjerings­samarbeid. Lo-lederen jublet for at Arbeiderpa­rtiets flørt med KRF nå endelig var over. Meningsmål­inger viser til og med at flere Ap-velgere ønsker å samarbeide med Rødt enn det er som vil samarbeide med KRF.

Jeg tror mye heller det ligger naermere Krfs grasrot å forsøke å få til en regjerings­plattform med dagens regjering, der KRF kan sette klare spor i menneskeve­rd-saker, for en sterkere forankring i den kristne verdi- og kulturarv og mer tid, fleksibili­tet og valgfrihet for familiene.

Ap har alltid gått i front for å svekke kristendom­mens plass i skole og barnehage

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Selv har jeg ikke vanskelig for å forstå dem som ikke riktig klarer å tro at Arbeiderpa­rtiet og SV er de beste samarbeids­partnerne for å sikre landets forankring i den kristne kulturarve­n, skriver innsendere­n.
FOTO: NTB SCANPIX Selv har jeg ikke vanskelig for å forstå dem som ikke riktig klarer å tro at Arbeiderpa­rtiet og SV er de beste samarbeids­partnerne for å sikre landets forankring i den kristne kulturarve­n, skriver innsendere­n.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway