Fædrelandsvennen

– Urettferdi­g at jeg fikk lov til å leve

-

Christine Aaneland (24) sliter fremdeles etter at hun ble knivstukke­t på Sørlandsse­nteret i juli i fjor. Hun var første vitne som forklarte seg for Agder lagmannsre­tt under ankesaken mot 16-åringen som er tiltalt for drap og drapsforsø­k.

Det var en tydelig preget Aaneland som forklarte seg for Agder lagmannsre­tt mandag morgen. Flere ganger tok hun til tårene, mens hun fortalte hvordan hun var naer ved å dø, om sterke smerter, frykt og sorg etter at hun ble knivstukke­t av 16-åringen 26. juli 2017.

– Jeg skulle bare innom for å handle etter jobb og sto i shop-ekspress kassa for å betale, forklarte Aaneland.

Så kjente plutselig et støt i siden. Aaneland begynte å gråte og ble stille i flere minutter før hun fortsatte sin forklaring.

– Jeg så blod på gulvet, kjente at det rant ut blod og tenkte: Kan noen ha knivstukke­t meg? Jeg skulle jo bare handle noe mat.

Aaneland beskrev videre hvordan hun selv ropte på hjelp og hele tiden holdt på knivsåret.

Hun fikk spørsmål om hva hun tenkte mens hun ventet på hjelp.

– Jeg kjente jeg begynte å bli svimmel og jeg kaldsvette­t. Jeg tenkte: Var det sånn det skulle skje? Var det sånn jeg skulle dø? Får jeg aldri snakket med mannen min igjen?

Aaneland var svaert naer ved å dø av skadene hun var påført og måtte i all hast fraktes til Oslo universite­tssykehus for å opereres. Der våknet hun opp etter flere dager, og det var først da hun ble fortalt at Marie Skuland (17) var død.

– Jeg føler jeg har fått livet i gave, sa Aaneland.

– Men det var ei som opplevde det sam-

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Agder lagmannsre­tt startet mandag behandling­en av ankesaken mot 16-åringen som er tiltalt for drap og drapsforsø­k.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Agder lagmannsre­tt startet mandag behandling­en av ankesaken mot 16-åringen som er tiltalt for drap og drapsforsø­k.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway