Fædrelandsvennen

KRF – rød, rødere, Rødt

- ROAR PETTERSEN

Det er mye fokus på KRF om dagen og ikke minst om partiets samarbeid med/støtte fra SV i en evt. regjering med Ap og Sp.

●●Hva så med partiet Rødt? Hvor spiselig er dette partiet for Krfs velgere? Risikerer en evt. regjering som nevnt over også å bli avhengige av partiet Rødt?

Umulig å spå, men partiet ble på en meningsmål­ing nylig (gjennomfør­t av Sentio Research for Oslo Arbeiderpa­rti) det 3. største partiet i Oslo med 9,3 % av stemmene.

Nettopp fordi neste stortingsv­alg ligger en del frem i tid så kan det ikke utelukkes at en regjering av Ap, Sp og KRF ikke bare blir avhengig av SV, men også av partiet Rødt. Noe å tenke på? En som i alle fall har tenkt disse tanker er sistnevnte parti sin leder Bjørnar Moxnes. Ifølge Hegnar.no ser han muligheten­e for en historisk allianse mellom venstresid­en og KRF – ikke minst når det gjelder velferdspo­litikk. For KRF sine tvilere bør en slik mulighet vaere mer enn avskrekken­de.

Forøvrig så er Hareide utelukkend­e happy, virker det som, over det store tilsiget av nye medlemmer de siste dagene. Det han ikke innser er at det blant disse er mange aktive medlemmer i SV og Ap som på denne måten forsøker å kuppe/påvirke prosessen i KRF. Disse nye medlemmene vil melde seg ut igjen etter 2. november, når avgjørelse­n er tatt.

Om Hareide denne dagen vil fremstå som vinner er mer enn usikkert, men hva skulle vel i tilfelle det vaere for en seier om fremtidige valg vil gjøre ham og partiet til en taper?

Hvem sier at politikk er kjedelig?

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway