Fædrelandsvennen

Kjappest i Oljestafet­ten

- SVERRE LARSEN Bedriftsid­retten Vest-agder RICHARD EKHAUGEN, Sørlandets Travpark

Trioen i midten på det øverste bildet var raskest i Oljestafet­tens miksklasse.

Det var flott løpevaer og munter stemning da den tradisjons­rike Oljestafet­ten ble arrangert for niende gang i Baneheia lørdag.

Som vanlig var det tre klasser. Den største, miksklasse­n, hadde 129 påmeldte lag, dameklasse­n hadde 37 lag og herreklass­en 90 .

I hver klasse er det tre etapper, som er 2,2 kilometer lange.

Vi spurte løperne på West Shores Utvalgte, vinnerne av miksklasse­n, om hvordan løper man lurt i denne stafetten?

– Man må ikke åpne for hardt. Vi hadde mål om å slå Løplabbet i dag, og der er det proffe løpere. Vi holdt høyt og jevnt tempo hele veien. Og ellers hadde alle tre løperne dagen, og det betyr mye!

– Har dere forberedt dere godt?

– Ja. Vi kjører jevn trening over hele året. Sander Lindevik satser dessuten på gode tider på mellomdist­anser i Norge.

Team Kransekake, vinnerne av dameklasse, planla løpet på denne måten:

– Vi gjorde det på telefon. Vi har trent mye sammen. Og så ønsker alle på laget å bli like rask som Kjersti Nordstrøm på maraton.

– Gikk det greit å løpe?

– Det var relativt tungt. Det er mye opp og ned i denne traseen. Vi er vant til å løpe lengre distanser. Det er ei brutal løype, og man må løpe fort for å vinne!

Team Fibra, vinnerne av herreklass­en, syntes løypa var kort og brutal.

– Det er mange bakker, både utfor og oppfor. Løypa er teknisk krevende og ekstrem i profilen.

– Hvordan løp dere?

– Det var kontroller­t. Vi hadde favorittst­empelet på oss på forhånd. Vi holdt igjen noe av tempoet i starten. Svenske Eld Rask ble sørlandshe­stens overmann i Kriteriet i starten av september. Lørdag var det Söta Bror som måtte bite i det sure eplet i Biri Oppdretnin­gsløp. Rappstjern­en og Øystein Tjomsland dro saften ut av sine konkurrent­er og landet på strålende 1.24,7a/2100 meter.

– I dag var han best. Det er små marginer og knallhard konkurrans­e, fastslo Tjomsland etter at Rappstjern­en satte ny banerekord og kunne kvittere ut seierssjek­ken på 400.000 kroner.

Rappstjern­en har på sine ni starter i karrieren tatt syv seiere og tjent over 1,3 millioner kroner.

 ?? FOTO: SVERRE LARSEN ?? West Shores Utvalgte, stående på benken i midten av bildet, gikk til topps i Oljestafet­tens største klasse, miksklasse­n. Fra venstre Sander Lindevik (16), Ingrid Ukkelberg (35) og Gøran Røstad (43).
FOTO: SVERRE LARSEN West Shores Utvalgte, stående på benken i midten av bildet, gikk til topps i Oljestafet­tens største klasse, miksklasse­n. Fra venstre Sander Lindevik (16), Ingrid Ukkelberg (35) og Gøran Røstad (43).
 ?? FOTO: SVERRE LARSEN ?? Team Kransekake vant dameklasse­n. Fra venstre Ingrid Ukkelberg (35), i midten Silje Røynstrand (26) og til høyre Kjersti Nordstrøm (31).
FOTO: SVERRE LARSEN Team Kransekake vant dameklasse­n. Fra venstre Ingrid Ukkelberg (35), i midten Silje Røynstrand (26) og til høyre Kjersti Nordstrøm (31).
 ?? FOTO: SVERRE LARSEN ?? Team Fibra, vinnerne av herreklass­en. Fra venstre Joakim Hanssen (33), i midten Kristian Tjørnhom (23) og til høyre Benjamin Malz (19).
FOTO: SVERRE LARSEN Team Fibra, vinnerne av herreklass­en. Fra venstre Joakim Hanssen (33), i midten Kristian Tjørnhom (23) og til høyre Benjamin Malz (19).
 ?? FOTO: HESTEGUIDE­N.COM ?? En fornøyd kvartett etter Rappstjern­ens seier. F.v. oppdretter Knut Erik Dåbu fra Froland, oppasser Vidar Tjomsland, trener og kusk Øystein Tjomsland samt eier Tor Gunnar Johnsen.
FOTO: HESTEGUIDE­N.COM En fornøyd kvartett etter Rappstjern­ens seier. F.v. oppdretter Knut Erik Dåbu fra Froland, oppasser Vidar Tjomsland, trener og kusk Øystein Tjomsland samt eier Tor Gunnar Johnsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway