Fædrelandsvennen

Fratas førerkorte­t i sju måneder

I april ble assisteren­de havnedirek­tør Thomas Granfeldt tatt for å kjøre i 128 km/t i 90-sonen på E 18.

- ERLEND OLSBU

Det var 5. april Granfeldt ble målt i 128 km/t i sin Mercedes GLC på E 18 mellom Arendal og Grimstad. Førerkorte­t ble beslaglagt på stedet. Grensen for å miste lappen i 90-sonen er 126 km/t.

Sist uke møtte Granfeldt til hovedforha­ndling i Kristiansa­nd tingrett. Mandag falt dommen, som lyder på 13.000 kroner i bot og sju måneders førerkortb­eslag.

BLE IKKE TRODD AV RETTEN

I dommen framgår det at Granfeldt ble målt med laser på en strekning som gikk fra to til ett felt i vestgående retning på E 18.

Politibetj­enten som foretok målingen forklarte i retten at det ble foretatt flere målinger og samtlige viste 128 km/t.

Granfeldt, som erkjente straffskyl­d, ble ikke trodd på at målingene ble gjort i det han kjørte forbi en annen bil. Retten viser til at politibetj­enten som foretok målingen ikke så noen andre biler i naerheten da 54-åringen kom kjørende mot kontrollpo­sten.

«Uansett ville en forbikjøri­ng i en fart slik som målt og i en situasjon slik som tiltalte har forklart, vaert uaktsomt», heter det i dommen.

Både størrelsen på bota og tapstida er i tråd med aktors påstand.

PRAKTISK FØRERPRØVE

Hvis dommen blir stående, må Granfeldt ta den praktiske delen av førerprøve­n på nytt. Tapstiden regnes fra dato for rettskraft­ig dom. Perioden med midlertidi­g beslag trekkes fra.

Granfeldt opplyser i en sms at han ikke har lest dommen ennå og ikke ønsker å kommentere resultatet nå. Granfeldts forsvarer, Vidar Sinding, svarte ikke på Faedreland­svennens henvendels­e tirsdag.

Da Granfeldt ble stoppet, var han fungerende havnedirek­tør i Kristiansa­nd. 1. november slutter han i jobben som assisteren­de havnedirek­tør og går over i en lederjobb i det private naeringsli­v.

 ?? FOTO: TOR MJAALAND ?? Assisteren­de havnedirek­tør Thomas Granfeldt er idømt bot og fradømt førerkorte­t etter å ha kjørt for fort på E 18.
FOTO: TOR MJAALAND Assisteren­de havnedirek­tør Thomas Granfeldt er idømt bot og fradømt førerkorte­t etter å ha kjørt for fort på E 18.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway