Fædrelandsvennen

Skader for 100 millioner i flommen

- NTB

Foreløpige tall viser at det er meldt inn rundt 500 skader på bygninger og innbo etter flommen i Sør-norge.

– Foreløpige anslag fra Finans Norge og Norsk Naturskade­pool viser at det er meldt inn rundt 500 skader på bygninger og innbo. I tillegg kommer skader på en rekke biler. Tallene er foreløpige og kommer til å stige når flere får meldt inn skadene sine, sier kommunikas­jonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Flommen gjorde størst skade i Skjåk i Gudbrandsd­alen og i Luster i Sogn og Fjordane. Den traff svaert lokalt og har rammet enkeltsamf­unn hardt. Foreløpig er det meldt inn skader for 100 millioner kroner, fastslår Finans Norge.

Et usedvanlig varmt vaer med påfølgende snøsmeltin­g og lokalt store mengder nedbør skapte det som minnet om en skikkelig vårflom, og som fikk store konsekvens­er for svaert mange.

Norges vassdrags- og energidire­ktorat (NVE) har regnet ut at det er behov for 2,5 milliarder kroner til flomog skredsikri­ngstiltak over hele landet. Regjeringe­n i statsbudsj­ett for 2019 kun foreslått å gi NVE rundt 250 millioner kroner. I tillegg kommer 45 millioner kroner ekstra til sikring i Longyearby­en på Svalbard og 8 millioner til forebyggin­g av overvann og oversvømme­lser i boligområd­er.

I fjor endte budsjettfo­rhandlinge­ne med en betydelig økning i flomsikrin­gsmidlene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway