Fædrelandsvennen

Krimserie som lyser opp høstmørket

I et rolig nabolag i Slusvik skjuler det seg flere hemmelighe­ter enn brunsnegle­r, og de fleste naboene er ikke det de utgir seg for å vaere.

- CATHRINE SORDAL

TV-SERIE «Kielergata»

Kanal: TV 2

Premiere: 18. oktober

Regi: Patrik Syversen

Manus: Stig Frode Henriksen,

Jesper Sundnes, Patrik Syversen Skuespille­re: Thorbjørn Harr, Andrea Braein Hovig, Sigurd Myhre, Benjamin Helstad, Janne Heltberg, Silje Storstein, Jenny Strøm Bjørntvedt, Nicolai Cleve Broch, Johan Rheborg

●●Det danner et spennende grunnlag for den nye, norske krimserien «Kielergata», som har premiere på TV 2 18. oktober. Serien, som takk og lov ikke er nok en krimserie i nordic noir-sjangeren, handler om Jonas (Thorbjørn Harr) som jobber hardt for å fremstå som den perfekte kjaereste, stefar, nabo og ansatt. Det tar imidlertid ikke mange minuttene før vi skjønner at Jonas skjuler en mørk fortid, og at han kanskje ikke er den eneste i nabolaget. Slusvik er for øvrig kåret til Skandinavi­as minst kriminelle sted.

Stemningen er litt David Lynch-aktig, men serieskape­r Patrik Syversen («Rovdyr») kunne med fordel gjort stemningen enda mørkere og rarere. Plottet er heller ikke spesielt nyskapende og har vaert gjort flere ganger før, i filmer som «Arlington Road», «The Good Neighbor» og «A History of Violence». Men misforstå meg rett, det funker som bare det og tematikken er på ingen måte oppbrukt. Hvor godt kjenner vi egentlig folk rundt oss? Noe å tenke på neste gang naboen smiler bredt over stakittgje­rdet og byr deg på kaffe.

Kristoffer Joner skulle egentlig spille rollen som Jonas, men ble skadet og Thorbjørn Harr tok over, og hurra for det. Ikke at jeg ikke liker Joner, men Harr har i utgangspun­ktet et mer uskyldig ytre, og mørket som ligger under blir derfor ti ganger mer spennende. Anmeldelse­n er basert på de to første episodene, og så langt er serien en positiv overraskel­se som lyser opp høstmørket med både gode skuespille­re, stødig regi og et velskrevet manus.

 ?? FOTO: ANAGRAM/TV 2 ?? Thorbjørn Harr er altfor lite brukt i norsk sammenheng, men han får virkelig vist seg fram i «Kielergata».
FOTO: ANAGRAM/TV 2 Thorbjørn Harr er altfor lite brukt i norsk sammenheng, men han får virkelig vist seg fram i «Kielergata».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway