Fædrelandsvennen

Donn avsluttet sesongen med stil

- PER CHRISTIAN OSMUNDSEN, for FK Donn

I årets siste kamp vartet Donn-damene opp med sin største seier. Lista for 2019-sesongen skal legges høyere.

Vålerenga 2 ble slått 5-0 i en enveiskjør­t kamp på Kongsgårdb­anen søndag. Dermed kunne jentene for første gang i år feire to seire på rad i 2. divisjon, ettersom det ble 3-1 mot Stabaek 2 forrige helg.

Den gode innspurten lover godt med tanke på 2019-sesongen.

– Selv om vi innfridde våre viktigste målsetting­er, er jeg overbevist om at vi har hatt forutsetni­nger for å gjøre det enda bedre. Det vi så på tampen av sesongen nå, viser at vi er i stand til å ta et nytt nivå, sier trener Mads Ljosland.

Det sammenfall­er bra med planene for neste år, når det innføres tydelige endringer for å løfte laget ytterliger­e. Ikke minst gjelder dette på treningsfe­ltet.

– Både kvaliteten og kvantitete­n på trening skal opp. Dette skal vi oppnå med de endringene som innføres nå. Erfaringen­e fra i år, både på trening og i kamp, har vaert uvurderlig­e, og vil gjøre oss langt bedre rustet foran neste sesong enn hva tilfellet var i år, sier treneren, som mener potensiale­t i laget ikke er kommet skikkelig ut denne sesongen.

I storseiere­n mot tabellfire­r Vålerenga 2 synes han at laget hadde mye å gå på, tross dominans fra avspark. Kampen var avgjort før halvtimen var spilt.

Herlig Halvtime

Mina Ljosland (18) åpnet ballet da hun danset seg forbi tre motspiller­e og sendte ballen i mål bak Vif-keeper Melenie Johansson Watts etter 12 minutter.

Men selv om gjestene var nest best i det meste, ville det stått 1-1 hadde det ikke vaert for en glimrende redning av Donn-keeper Frida Almåsstø Syrstad da Nadia Ryan Pinto avsluttet en god Vifkontrin­g etter 26 minutter.

Ett minutt senere kontret i stedet vertskapet inn 2-0. Muniya Halvåg (22) sendte Marte Lønn Foss (17) ut på et løp som endte med en fin avslutning over målvakten fra skrått hold. Bare to minutter senere gjorde Halvåg alt selv da hun la på til 3-0. Hun vant ballen fra en uforsiktig Vif-stopper og sendte den siden i nettaket over Watts.

misbrukte straffe

På overtid i første omgang kunne det stått 4-0, men Miriam Reinhardse­n misbrukte muligheten fra ellevemete­rsmerket etter at June Tønnesland Johansen (17) ble felt på et av sine mange raid.

Det fjerde målet lot likevel ikke vente lenge på seg. Emma Øvland Rygg (15), Leah Nygaard (15) og Marte Lønn Foss kombinerte fint, og førstnevnt­e ekspederte ballen i nettmasken­e før det var spilt fire minutter av andre omgang.

Noen sekunder ut i overtiden tråklet Mina Ljosland seg gjennom Vif-forsvaret igjen, slo en vegg med Marte Lønn Foss og sendte ballen i mål til 5-0.

Nykommer overbevise­r

Selv om Vålerenga styrte mer av begivenhet­ene etter pause, ryddet Donn-forsvaret unna det som kom, anført av den nye midtstoppe­ren Anne Lene Lindeland.

– Jeg synes vi spilte en god kamp, saerlig i første omgang. Vi lå kompakt som lag, og fikk til mye offensivt som også ga uttelling, sier 20-åringen, som meldte overgang fra Tonstad IL i september.

Hun har overbevist siden ankomsten, og forteller at hun trives i nye omgivelser.

– Jeg er utrolig godt fornøyd med valget, og stortrives i Donn! Samtlige spillere og trenere har vaert svaert imøtekomme­nde og inkluderen­de. Nivået er høyt, og treningene er alltid gode. Gøy å få vaere en del av en så fin og dyktig gjeng, sier Uia-studenten.

 ?? FOTO: ANDERS JENSEN ?? Mina Ljosland (18) scoret to ganger i møtet med Vålerenga 2 søndag. Her i en kamp mot Lyngdal tidligere i høst.
FOTO: ANDERS JENSEN Mina Ljosland (18) scoret to ganger i møtet med Vålerenga 2 søndag. Her i en kamp mot Lyngdal tidligere i høst.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway