Fædrelandsvennen

Jobber for å få varslerne i jobb

- JANNE BIRGITTE PRESTVOLD

Søgne kommune jobber ifølge rådmannen med å få de sykmeldte varslerne i jobb.

De to varslerne, Randi Fidje og Liv Tone Askildsen, vant over kommunen i retten, og fikk medhold i at de var utsatt for ulovlig gjengjelde­lse etter varsling.

I et kort tidsrom, fra april til juni, var de tilbake i jobb. Siden har de vaert sykmeldte, begrunnet i vanskelige arbeidsfor­hold på rådhuset.

Oppfølging av dommen var satt på sakskartet av ordføreren i onsdagens formannska­p.

– Rent formelt har vi vedtatt at dommen skal følges opp, og nå er det seks måneder siden den falt. Dommen er offentlig, og jeg har derfor utfordret rådmannen til å si noe offentlig om oppfølging­en av dommen, sa Astrid Hilde (Ap).

Rådmann Kim Høyer Holum gjorde det klart at det var vanskelig å svare på bestilling­en til ordfører.

– Her skjer noe hele tiden, og skal vi si noe om det, kommer vi raskt over på forhold knyttet til enkeltpers­oner, og da må møtet lukkes. Det er ikke for å beskytte kommunen eller fordi vi har behov for det, men fordi reglene er slik. Det er kommunelov­en som krever det, understrek­et rådmannen.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARKIVFOTO HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Randi Fidje (t.v.) og Liv Tone Askildsen var glade etter å ha vunnet over sin arbeidsgiv­er, Søgne kommune, i retten. Siden har de to stort sett vaert sykmeldte.
FOTO: ARKIVFOTO HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Randi Fidje (t.v.) og Liv Tone Askildsen var glade etter å ha vunnet over sin arbeidsgiv­er, Søgne kommune, i retten. Siden har de to stort sett vaert sykmeldte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway