Fædrelandsvennen

– Flere risikerer å miste jobben

-

Det er veldig uheldig. For det første er dette en utflagging av en aktivitet på norsk infrastruk­tur. Norsk infrastruk­tur bør håndteres fra Norge. For det andre er flere arbeidere ikke sikret virksomhet­soverdrage­lse ved dette anbudet, sier Alf Holmelid, faglig leder i Agder SV, og utdyper:

– Flere som har jobbet i NSB, blant annet som renholdere, risikerer å miste jobben. Vi vil kjempe hardt for at de skal få beholde jobbene sine. Fagforenin­gene og partiene som er skeptiske til privatiser­ing må på banen nå, sier han.

Heller ikke Kari Henriksen, stortingsr­epresentan­t for Arbeiderpa­rtiet fra Vest-agder, er begeistret.

– Jeg er sterkt kritisk til konkurrans­eutsetting­en på jernbanen. Arbeiderpa­rtiet mener dette er en feilslått politikk. Utenlandsk­e aktører kommer til å hente overskudd som de pløyer ut av Norge. Det er det samme vi har sett i barneverns­tjenesten, hvor aktører sitter igjen med stor fortjenest­e, sier Henriksen til Faedreland­svennen.

Flere, både i jernbanebr­ansjen og på politisk hold, har ment at regjeringe­n har ønsket et utenlandsk selskap, gjerne et privat. Mange trodde det samme da regjeringe­ns veiselskap Nye Veier skulle velge entreprenø­rer for utbygginge­ne på E18 og E6. Men langt de fleste kontrakten­e er vunnet av norske selskaper.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway