Fædrelandsvennen

Et budsjett for framtida

-

Noe av det beste med Norge, som gjør oss trygge og stolte, er vårt fellesskap som er tuftet på samarbeid og toleranse, med små forskjelle­r mellom folk, og med sterke fellesskap der folk bor.

●●Dette er verdier Venstre vil ta vare på. Derfor vil vi alltid kjempe for tidlig innsats for de som trenger det mest, for en sterk, offentlig skole som gir alle barn muligheter til å lykkes i livet, og bekjempe barnefatti­gdom.

Vårt prosjekt er å satse på skolen, ta vare på naturen og skape flere arbeidspla­sser i hele landet. Regjeringe­ns forslag til statsbudsj­ett er et sterkt bidrag til alle disse sakene.

Venstre har jobbet i mange år for å øke laereryrke­ts status i samfunnet. Fordi gode og kompetente laerere er viktig for at elevene skal mestre og laere. Nå ser vi at det virker. Flere vil bli laerere enn noen gang før, og det er rekordsøkn­ing til laererutda­nningen. Det vil gjøre skolehverd­agen bedre for alle som vokser opp.

Norsk skole er inne i en positiv utvikling. Faerre dropper ut fra den videregåen­de skolen. Det skjer på vår vakt. Nå foreslår vi enda flere studieplas­ser for laerere og flere får tilbud om videreutda­nning. For å sikre en god oppvekst for alle barn, gjør vi også barnehagen billigere for familier med lav inntekt, med gratis kjernetid for de som trenger det mest.

Klimaendri­nger er en av vår tids største utfordring­er. Klimautfor­dringene kan bare løses gjennom et globalt samarbeid, men også Norge må redusere våre egne utslipp enda mer.

Nå begynner politikken vår å gi resultater: Klimautsli­ppene går ned. Vi setter verdensrek­ord i elbilsalg, og utslippene fra veitrafikk­en er kraftig redusert. Det skjer på vår vakt. I budsjettet for 2019 foreslår regjeringe­n en rekke satsninger for å redusere utslippene ytterliger­e, blant annet en rekordsats­ning på miljøvennl­ig transport og styrking av virkemidle­ne for grønn omstilling i naeringsli­vet.

Etter tøffe år med rekordlave oljepriser og økende ledighet i deler av landet, opplever vi nå en positiv utvikling på arbeidsmar­kedet og økt etterspørs­el etter arbeidskra­ft. Naeringsli­vet ser nye muligheter, og sysselsett­ingen øker. Det skjer på vår vakt. Nå vil vi gjøre det enda lettere å skape gode og trygge arbeidspla­sser og vaere selvstendi­g naeringsdr­ivende i Norge.

I ukene som kommer skal Stor-

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway