Fædrelandsvennen

Faedreland­svennens skylapper

-

Faedreland­svennen hevder Med Israel for fred (MIFF) «fremstår som et talerør for det nasjonalis­tiske ytre høyre i israelsk politikk».

●●Reaksjonen i lederartik­kelen fredag 12. oktober kommer fordi MIFF påpeker at inntektene i årets Operasjon Dagsverk går til mottakere som arbeider for å gjøre slutt på verdens eneste jødiske stat.

Dette bare feier Faedreland­svennen til side, uten å komme med saklige argumenter. MIFF går derimot til kilden. Mottakerne av årets Od-penger ser det som en «hellig rett» at minst 7 millioner palestiner­e skal kunne strømme inn gjennom Israels grenser slik at verdens eneste jødiske stat blir borte. «Det er i psyken til enhver palestiner at retten til retur er en hellig rett og det kan ikke bli noen fred uten den,» skriver YWCA Palestine på sine nettsider. «Den har ingen foreldelse og kan ikke bli fjernet med en avtale eller etablering­en av en [palestinsk] stat,» skriver de videre.

Det er ikke bare høyresiden i Israel som avviser palestiner­nes krav om å flytte 7 millioner palestiner­e inn i Israel – det blir avvist fra venstre til høyre, også av det mest venstreori­enterte jødiske partiet Meretz. Nasjonalt selvmord, kaller de det. At en pro-israelsk gruppe i Norge reagerer når norske skolebarn må gi penger til å styrke arbeidet for nasjonalt selvmord i Israel, bør ikke komme som en overraskel­se.

Faedreland­svennen skriver så fint om traumebeha­ndling og utdanning, men har kanskje ikke sett filmene som Operasjon Dagsverk har lagt ut om årets prosjekt? OD bruker Ahed Tamimi og Janna Jihad, som begge kjemper for en framtid uten Israel. De hyller terrorlede­r Hassan Nasrallah, tar til orde for selvmordsa­ngrep og skriker «fra elven til havet skal Palestina bli fri». Hvis OD handler om å «hindre radikalise­ring», hvorfor bruke slike ekstreme palestinsk­e stemmer som går sterkt imot en løsning?

I forrige uke innrømmet KFUKKFUM Globals leder at penger de får fra OD til annet hjelpearbe­id vil frigjøre midler til deres kamp

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway