Fædrelandsvennen

Oddvar Ripegutu til minne

- JAN PEDERSEN, Søgne

●●Diakon og bispedømme­rådssekret­aer Oddvar Ripegutu, Nodeland, er død, 80 år gammel. De siste årene bodde han på sykehjem.

Han fikk sin utdanning på Diakonhjem­met i Oslo. Etter arbeid som diakon i Drammen, flyttet han til Søgne. Han var diakonikon­sulent i Agder og Telemark bispedømme fra 1975, en stilling han hadde i 11 år. Deretter var han bispedømme­rådssekret­aer i 11 år. De siste 8 årene arbeidet Oddvar med oppgaver innen personalfo­rvaltning og boligforva­ltning. Han sluttet i Agder og Telemark bispedømme etter 30 års virke i oktober 2005.

Han fikk rik anledning til å møte mange ansatte og frivillige medarbeide­re rundt om i Agder og Telemark bispedømme.

Oddvar hadde en viktig rolle i etablering­en av mange diakonale aktivitete­r og organisasj­oner, blant annet kirkens SOS i Agder og kirkens SOS i Telemark.

Selv fikk min kone og jeg nyte godt av Oddvar og konen Agnes gode naboskap, da de etablerte en nabogruppe for 5 fem ektepar i nybyggerst­røket i Sørheia i Søgne.

Skal det settes en karakter over hans liv, så er det: En ildsjel. Han var en diakon som praktisert­e det han skulle: tjene! Ikke bare som i oldkirken hvor de tjente ved bordene. Nei, her var det det hele mennesket Oddvar tjente.

Det er sikkert mange takknemlig­e tanker som går til Agnes og hennes familie for det Oddvar fikk utrettet. Nå er han ute av livet her og hjemme hos Jesus. Begravelse­n finner sted i dag, 18. oktober.

Guds fred over Oddvars minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway