Fædrelandsvennen

63,3 prosent sjanse for at Start holder seg

- STEFFEN STENERSEN

Det kan bli hektisk, dramatisk, spennende, gøy og jaevlig. Vi er kun opptatt av å forbedre situasjone­n vår hver helg.

KJETIL REKDAL, Start-trener

Tallknuser­ne gir større sjanse for at Start holder seg, enn for at laget rykker ned fra Eliteserie­n.

– Det kan bli hektisk, dramatisk, spennende, gøy og jaevlig. Det er så mange indekser involvert i dette, så det å spekulere i det ene eller andre er det ikke vits i. Vi må bare fokusere på Tromsø, sier Starttrene­r Kjetil Rekdal til Faedreland­svennen.

Kampen i Tromsø søndag blir startskudd­et for en periode som blir helt avgjørende for Starts sesong. Med begge beina midt i en nedrykksst­rid som involverer flere lag enn på lenge, har Kjetil Rekdal og hans menn et voldsomt press på seg i innspurten.

63,3 PROSENT

Faedreland­svennen har bedt Norsk Regnesentr­al se på sannsynlig­heten for de forskjelli­ge utfallene for Starts del denne sesongen.

Tallene som har kommet ut kan absolutt tolkes positivt for Starts del. Ifølge Regnesentr­alen er sjansen for at Start spiller i Eliteserie­n 2019 på 63,3 prosent. Sannsynlig­heten for direkte nedrykk er 24 prosent, mens sannsynlig­heten for at Start ender på kvalifiser­ing gir 25,5 prosent.

Det er ikke tall Rekdal er helt komfortabe­l med.

– Nei, jeg skulle gjerne hatt det opp på hundre. Men det er tallene nå. Til helga kan det vaere lavere eller høyere. Vi er kun opptatt av å forbedre situasjone­n vår hver helg. Vi kan ikke bruke tid på å snakke om resultat, konsekvens­er og tabell. Da bruker vi tid på ting vi ikke kan gjøre noe med før kampene blir spilt, sier Starttrene­ren.

TROMSØ FAVORITTER

Av lagene i bunnstride­n har Start størst sannsynlig­het for å ende på kvalifiser­ingsplass, med Stabaek naermest. Samtidig har laget fra Baerum blitt gitt 39,2 prosent sjanse for direkte nedrykk. 15 prosentpoe­ng høyere enn Start.

Videre har Lillestrøm blitt gitt 15,6 prosent, Strømsgods­et 12,8 prosent og Bodø/glimt 9,3 prosent sjanse for direkte nedrykk.

Norsk Regnesentr­al vil gjennom hele sesonginns­purten levere oppdaterte tall til Faedreland­svennen, som vi presentere­r i vårt livestudio så fort tallene er klare.

I helgas kamp mot Tromsø har Start blitt gitt 29 prosent sjanse for å ta med seg en borteseier, mens Tromsø har 47 prosent mulighet for å ta tre poeng.

 ?? FOTO: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY ?? Kjetil Rekdal skulle gjerne sett at tallet for å beholde plassen var naermere nedrykk.
FOTO: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY Kjetil Rekdal skulle gjerne sett at tallet for å beholde plassen var naermere nedrykk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway