Fædrelandsvennen

Våg-jentene med seier mot Sandefjord

- TROND SØRØY,

En sprudlende Våg-gjeng hentet hjem to viktige poeng i bortemøtet med Sandefjord.

Seieren var kjaerkomme­n for et Våg-lag som før sesongen har mistet tre spillere til eliteserie­n. Sunniva Andersen og Eline Fagerheim er nå fast innlemmet i Vipers-stallen, mens Lina Marie Jensen ble med trener Endre B. Fintland til Oppsal.

Det gjør at Våg denne sesongen må bygge opp et nytt lag i 2. divisjon bestående av ungjenter fra egen stall. Mathilde Flo Hjetland (17), Merlinda Qorraj (17) og Karine Emilie Dahlum (18) må dra mye av lasset denne sesongen, sin unge alder til tross.

I lørdagens bortemøte mot Sandefjord var det nettopp disse spillerne som gikk foran og ledet det unge Våg-laget til seier med to mål. Men Våg skal også takke sin eminente målvakt Benedicte Udjus for at laget kunne forlate Jotunhalle­n med to poeng. Udjus var høyt og lavt og spilte sesongens beste kamp. Hun innrømmer at når hun denne sesongen ikke må spille annenfioli­n bak Eline Fagerheim, er hun blitt motivert til å satse enda hardere.

MER MOTIVERT

– Det at jeg har fått mye spilletid denne sesongen er helt klart veldig motiverend­e, det trigger meg til å trene hardere både på håndballba­nen, og med styrke og løping, forteller Benedicte Udjus, som ble kåret til banens beste spiller i oppgjøret mot Sandefjord.

– Det er gøy å få tillit, noe som gjør at jeg føler meg mer trygg i min rolle som førstemålv­akt, legger hun til.

Våg-jentene åpnet kampen i et 3-2-1-forsvar hvor spillerne møtte Sandefjord­s bakspiller­e høyt på banen. Dette stresset hjemmelage­t og Våg hadde en komfortabe­l ledelse til pause, 8-13.

Benedicte Udjus synes Våg åpnet kampen veldig bra:

– Vi jobbet godt sammen og stoppet deres angrepsspi­ll, til deres store frustrasjo­n. Fremover på banen satte vi fart og kjørte gode avtaler som førte til at vi scoret en del mål til tross for deres gode målvakt.

Starten av 2. omgang ble urytmisk grunnet en rekke utvisninge­r til Våg og tildelte straffekas­t til hjemmelage­t. Det gjorde at Sandefjord spilte seg inn i kampen igjen og kun var ett mål bak på stillingen 14-15.

INSPIREREN­DE INNBYTTER

Da ba Våg-trener Mark Alan Hawkins om time out og endret litt på laget. Inn på banen kom Merlinda Qorraj og hun snudde alene den dårlige trenden og scoret mål i tre angrep på rad og Våg var igjen i en forholdsvi­s betryggend­e ledelse.

Benedicte Udjus synes spillet i andre omgang var varierende.

– Sandefjord kom farlig naerme ved flere anledninge­r og var ett og to mål bak oss, men vi klarte å dra i fra dem hver gang, heldigvis. Det var gøy å vinne denne kampen mot en god motstander, det gir oss motivasjon til å trene godt videre og vinne de neste kampene, smiler Udjus.

I denne kampen spilte også Veriana Veliqi, som kun er 16 år gammel, men som likevel fikk en sentral rolle som spiss i 3-2-1-forsvaret. Denne oppgaven løste hun med bravur.

VIL SPILLE MED STORESØSTE­R

Veriana synes det er gøy og laererikt å få prøve seg på seniorlage­t i klubben.

– Forsvarsme­ssig fikk jeg mye tillit i denne kampen og jeg synes det gikk bra. Det var veldig gøy og gir meg en boost til å jobbe hardt videre, forteller hun fornøyd.

Storesøste­r Laureta Veliqi er snart tilbake i spill etter ett år på sidelinjen pga korsbåndsk­ade. Veriana håper hun får flere kamper på damelaget og at hun får oppleve å spille på samme lag som søster Laureta.

PS! Etter fem seriekampe­r er Våg nummer åtte på tabellen i 2. divisjon avd. 3, med to seiere og tre tap.

 ?? FOTO: TROND SØRØY ?? IK Vågs Håndballs damelag slo Sandefjord 25-23 i Jotunhalle­n lørdag 13. oktober. Foran fra venstre: Fanta Sedebay, Sanne Jahnsen, Ine Marcussen, Veriana Veliqi, Benedicte Udjus og Vilde Andersen. Bak fra venstre: Desiree Sundtjønn, Merlinda Qorrai, Mathilde Flo Hjetland, Tuva Lilleås, Aurora Kvalnes, Ida Frigstad, Karine Dahlum og trener Mark Hawkins.
FOTO: TROND SØRØY IK Vågs Håndballs damelag slo Sandefjord 25-23 i Jotunhalle­n lørdag 13. oktober. Foran fra venstre: Fanta Sedebay, Sanne Jahnsen, Ine Marcussen, Veriana Veliqi, Benedicte Udjus og Vilde Andersen. Bak fra venstre: Desiree Sundtjønn, Merlinda Qorrai, Mathilde Flo Hjetland, Tuva Lilleås, Aurora Kvalnes, Ida Frigstad, Karine Dahlum og trener Mark Hawkins.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway