Fædrelandsvennen

Stortinget anmelder Keshvari

- NTB

Stortinget­s administra­sjon anmelder Mazyar Keshvari (Frp) etter Aftenposte­ns avsløring av at han har levert udokumente­rte reiseregni­nger.

Stortinget­s administra­sjon har torsdag levert en anmeldelse til Oslo politidist­rikt vedrørende mulig misbruk av Stortinget­s ordning for reisegodtg­jørelse, opplyser Stortinget i en pressemeld­ing til NTB.

Keshvari har ifølge Aftenposte­n levert udokumente­rte reiseregni­nger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumenter­e at han har vaert i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Gjennom sin advokat Arve Lønnum har Keshvari bekreftet at han har levert feil reiseregni­nger til Stortinget­s administra­sjon ved en rekke anledninge­r og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han opplyste videre at Frp-representa­nten ønsker å gjøre opp for seg.

Keshvari trakk seg torsdag som leder av Oslo Frp. Han møter som fast vararepres­entant på Stortinget for Frp-leder og finansmini­ster Siv Jensen.

Rødts stortingsr­epresentan­t Bjørnar Moxnes ba torsdag Stortinget­s presidents­kap om å politianme­lde Keshvari.

– Men det er ikke først og fremst Stortinget som er den fornaermed­e part. Det er det skattytern­e som er, sier Moxnes.

Eivind Smith, som er professor i offentlig rett ved Universite­tet i Oslo, opplyser at politiette­rforskning av stortingsr­epresentan­ter ikke er annerledes enn for andre.

– En stortingsr­epresentan­t har ikke noen spesiell status i forhold til straffelov­en, sier han til NTB.

Dermed kan en stortingsr­epresentan­t etterforsk­es og eventuelt dømmes i en vanlig domstol.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway