Fædrelandsvennen

Jeg orker ikke å vaere hjemme lenger.

Stortingsr­epresentan­t Torhild Bransdal fra Vennesla blir å finne på Stortinget igjen fra 6. november til tross for en alvorlig kreftdiagn­ose.

- TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Nå skal jeg snart begynne å jobbe igjen. Jeg orker ikke å vaere hjemme lenger, sier Bransdal til Faedreland­svennen.

I begynnelse­n av september fortalte hun om den alvorlige kreftdiagn­osen i Faedreland­svennen. Bransdal er sykemeldt, går fortsatt på cellegift, og vet ikke om den virker.

Likevel har hun i samråd med legen bestemt seg for å vende tilbake til Stortinget på fulltid.

– Selv om jeg går med cellegifte­n på magen, så skal jeg jobbe fullt igjen. Man kan ikke jobbe deltid i en sånn jobb. Legen sa i går at han «friskmelde­r» meg. Friskmelde­r i anførselst­egn. For jeg er jo ikke frisk. Jeg vet ikke hvordan dette ender. Men jeg er i god form, forteller Bransdal.

DELTAR På LANDSMØTET

2. november satser hun på å vaere tilstede når Kristelig Folkeparti skal foreta sitt mye omtalte retningsva­lg på det ekstraordi­naere landsmøtet. Deretter er det ny cellegiftb­ehandling mandag 5. november.

– Tirsdag 6. november satser jeg på å vaere på plass igjen. Det er planen, sier Bransdal.

Torsdag gjestet Stortinget­s kommunal- og forvaltnin­gskomité, som hun selv er en del av, Vennesla. Da ble også Haegelandk­vinnen med.

– Jeg har gledet meg veldig til denne datoen. Jeg er jo fortsatt sykemeldt, men fikk lov til å bli med i dag, sier hun.

På Hunsøya fikk de servert både mat og foredrag av Agnar Espegren, som på engasjert vis fortalte om øyas utvikling – fra Hunsfoss Fabrikker-konkursen i 2011 til dagens naeringspa­rk med 90 bedrifter.

– Jeg er veldig stolt over å få lov til å vise fram dette. Som ordfører var jeg jo med på fødselen både på Bulks anlegg på Støleheia, og også naeringspa­rken her på Hunsøya, sier hun.

STATLIGE ARBEIDSPLA­SSER

Vennesla-ordfører Nils Olav Larsen (KRF) benyttet anledninge­n til å be om at nye, statlige arbeidspla­sser legges til bygda.

Helt konkret var det snakk om Regional energimynd­ighet (RME), som er den norske delen av ACER, EUS energibyrå.

– Vi ønsker ACER velkommen til Vennesla. Her vil ACER passe fint inn, sa Larsen.

Hvor mange arbeidspla­sser kontoret vil føre med seg er foreløpig uklart.

– Det kan gjerne lokalisere­s her på Hunsøya. Dette er et knutepunkt for all slags aktivitet. Vi tar det gjerne imot, sa Larsen.

SKRØT AV VENNESLA

Komitéens nestleder, Kari Kjønaas Kjos (Frp), skrøt av at Larsen var så tidlig ute med å be om arbeidspla­ssene. Selv visste hun ikke at det skal etableres et Acerkontor, så å svare på om det er aktuelt var vanskelig.

– Dette er helt nytt for meg, men det er jo veldig bra at de er i forkant. Det er en fordel. Jeg er veldig fasinert av både Bulk og Hunsøya. Det har blitt vanvittig kult her, og jeg er imponert over framdrifte­n. De har klart det på veldig få år, sa hun.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Bulk-gründer Peder Naerbø sammen med Torhild Bransdal (KRF), Per Sverre Kvinlaug (KRF) og Norunn Tveiten Benestad (H) under kommunalko­miteens besøk i Vennesla torsdag.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Bulk-gründer Peder Naerbø sammen med Torhild Bransdal (KRF), Per Sverre Kvinlaug (KRF) og Norunn Tveiten Benestad (H) under kommunalko­miteens besøk i Vennesla torsdag.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Hun har vaert sykemeldt, men fra 6. november er det full fart på Stortinget igjen for Torhild Bransdal.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Hun har vaert sykemeldt, men fra 6. november er det full fart på Stortinget igjen for Torhild Bransdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway