Fædrelandsvennen

Arkivets verdier

- ARNE TUMYR,

Direktør Audun Myhre var ikke til stede på møtet i Arkivet 25. september, men likevel kommer han med kritikk i Fvn 8. oktober av opptredene­n til undertegne­de – som angivelig ikke var i samsvar med vanlig folkeskikk – og heller ikke i mitt innlegg i avisen viste god vilje overfor meningsmot­standere.

●●Myhre overser mine ankepunkte­r, men velger å ta mannen i stedet for ballen. Som gammel fotballspi­ller bør Myhre vite at det er ikke «fair play».

Arkivets folk med deres gjøren og laden viser at de er i ferd med å instituere en åndskultur der man skal møte alt og alle med «respekt», «forståelse» og vi skal ikke la «fordommer fordumme og ødelegge for dialog».

Burde vi ha vist «forståelse» for Hitler? Skulle vi ha opptrådt med «respekt» overfor Stalin – Moskvapros­essene og myrderiene av 30 millioner mennesker? Skal vi gå i «dialog» med de islamske morderne som nesten lyktes med å drepe William Nygaard? Skal vi vise aktelse overfor blasfemilo­vgivningen i Pakistan? Her lever kristne som annen rangs borgere og i frykt for sine liv. En fembarnsmo­r er dømt til døden fordi det påstås at hun har fornaermet «profeten».

Direktør Audun Myhre vil ikke vite av oss, han vil ikke ha SIAN innenfor sine dører og han vil ikke begrunne hvorfor – men han stenger døren for et ordinaert opplysning­s- og debattmøte. Statens, regjeringe­ns og Stortinget­s representa­nt i styret, og altså representa­nt også for SIANS medlemmer, skoledirek­tør Tore K. Haus, ble av oss spurt hvorfor åpnet han ikke Arkivets dør? Han ble stilt noen spørsmål på den offentlige arena, men han nektet å svare. Han ble spurt om han ville stille opp i et videointer­vju, men svaret var nei – folkets representa­nt velger altså å gjemme seg. Statens representa­nt i styret fikk denne meldingen fra oss: «Haus er taus – og han har ingen forståelse for allmennhet­ens rett til innsyn i hva statens maktmennes­ker tenker – når borgeres rett til ytringsfri­het undertrykk­es.»

Tidligere generalsek­retaer i Norsk Presseforb­und, Edgar Kokkvold sier: «Vi har fått en ny type politisk terror som har vaert med på å kneble ytringsfri­heten og kritikken mot islam. Ytringsfri­heten er forutsetni­ngen for alle andre frihetsver­dier og menneskere­ttigheter.»

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway