Fædrelandsvennen

Velgerne har valgt et ikkesosial­istisk flertall

-

KRF har kommet frem til et veivalg.

●●Et veivalg som ikke bare får konsekvens­er for oss, men som også vil få store konsekvens­er for hvilken regjering og statsminis­ter vi har i Norge over nyttår. Da er det viktig å realitetso­rientere seg og vite at velgerne for ett år siden også gjorde et valg.

I valgkampen 2017 hadde KRF et samarbeids­vedtak som sa at vi pekte på Erna Solberg som vår statsminis­ter. Vi ønsket å komme i posisjon sammen med Høyre. Alle som engasjerte seg på stand, eller snakket om KRF, snakket om KRF som et ikke-sosialisti­sk sentrumspa­rti som ville søke støtte med sentrum og partiet Høyre. Mange velgere stemte på KRF i god tro om at de da stemte på Erna som statsminis­ter.

Etter valget fikk vi en borgerlig regjering, som KRF har støttet i budsjetten­e. Vi holdt det vi hadde lovet og pekte på Erna som statsminis­ter. Vi har i 5 år samarbeide­t med de ikke-sosialisti­ske partiene der vi har fått gode Krfgjennom­slag. Samtidig gjorde vi et elendig valg. Hele det siste året har vi hatt svaert dårlig oppslutnin­g på meningsmål­ingene. Det presser seg frem at KRF er nødt til å komme i posisjon.

Men selv om det går dårlig for et parti på 4%, betyr vel ikke det at vi kan kaste en velfungere­nde regjering? Skal vi sette et lands regjering på spill fordi vi har problemer med for lav oppslutnin­g? Skulle KRF gå til venstresid­en må Knut Arild kanskje finne en sak

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway