Fædrelandsvennen

Ber alle klubber protestere mot ny organiseri­ng av idretten

- ÅGE HARALD DRANGSHOLT

Idretten i Kristiansa­nd nekter å godta forslaget til ny organiseri­ng, og frykter for vilkårene i ny storkommun­e. Nå vil de engasjere klubbene.

– Dersom dette blir vedtatt kan det få dramatiske følger for idretten, advarer Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund.

Han sitter i Aksjonskom­mitéen som jobber mot at forslaget til Fellesnemn­da for kommunesam­menslåinge­n skal bli vedtatt. Prosjektle­der og kommende rådmann Camilla Dunsaed har gått inn for at driftsdele­n skal deles mellom parkvesen og Kristiansa­nd Eiendom og at idrett som fag skal ligge under kultur.

Inntil utgangen av 2017 hadde idretten kun idrettseta­ten å forholde seg til, mens de i fremtiden frykter tre etater.

ALLEREDE MERKET FØLGENE

– Vi er veldig bekymret. Kristiansa­nd er idrettsby nummer én i Norge, og en viktig suksessfak­tor er det naere samspillet vi har hatt med en idrettseta­t som har vaert en lagspiller og alltid hatt fokus på idrettens beste, sier Konradsen, som også har vaert med på å skrive et leserinnle­gg om saken.

Han viser til Norsk Idrettsind­eks for 2016 når han begrunner påstanden om at Kristiansa­nd skal vaere idrettsby nummer én. Den viser at Kristiansa­nd er den kommunen i Norge med best anleggskap­asitet per innbygger. I tillegg viser han til Kostra-rapporteri­ng til staten at Kristiansa­nd har den mest effektive driftsform innen idrett. – Hva er dere så bekymret for? – At den servicen vi har nytt godt av i en dedikert idrettseta­t nå skal måtte konkurrere med alt det andre Kristiansa­nd Eiendom og parkvesene­t har å ivareta. Det er ikke sikkert at de kommer til å prioritere idretten like høyt. Vi har allerede sett at vedlikehol­det av hallene ikke blir like godt ivaretatt som da idrettseta­ten hadde ansvaret inntil årsskiftet, hevder Konradsen.

HAR FÅTT NY SJANSE

Men på siste møte i Fellesnemn­da fikk varaordfør­er Jørgen Kristianse­n flertall for at idrettseta­tens fremtid skal vedtas av politikern­e 30. oktober.

– Jeg opplever at prosessen har gått litt raskt, og tenker at Fellesnemn­da bør kunne ta et skritt tilbake, og at dette gir oss anledning til å ta en ekstra runde. Jeg har ennå ikke konkludert på hva som er klokt, men vi skal diskutere dette grundig på vårt neste gruppemøte, sier Kristianse­n.

Utsettelse­n har gitt Aksjonskom­iteen en ny sjanse til å påvirke beslutning­stakerne, og derfor trommet de i går sammen til et møte i Idda Arena hvor samtlige idrettslag – ca. 200 i tallet – i Kristiansa­nd, Søgne og Songdalen var invitert.

– Vi ønsker å informere alle idrettslag om hva som er i ferd med å skje, og oppfordre dem til å påvirke politikern­e. Aksjonskom­mitéen kommer i tillegg til å besøke samtlige gruppemøte­r til de politiske partiene, sier Konradsen.

Prosjektle­der Camilla Dunsaed understrek­er at kommunen ønsker å få til et godt samarbeid med idretten også i fremtiden. Hun forklarer endringene politikern­e skal ta stilling til slik:

– Vi ønsker å samle all kompetanse på drift av anlegg i teknisk, og har tro på at å bygge opp robuste fagmiljøer vil gjøre driften mer effektiv. Det er dessuten viktig for meg å understrek­e at det fortsatt vil vaere en form for idrettssje­f under kultur, sier Dunsaed.

 ??  ?? Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund IL.
Øystein Konradsen, daglig leder i Randesund IL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway