Fædrelandsvennen

Skal bokse i gigaturner­ing i Finland

- MINDAUGAS GEDMINAS

Jeg gleder meg til å kjempe i en av verdens største bokseturne­ringer.

I dag skal jeg i aksjon i Finland og formen er god. Jeg gleder meg utrolig mye til å bokse i denne turneringe­n, som holder et meget høyt nivå. Tammer Turnaus har lang historie bak seg. Mange verdensmes­tre, europamest­re og OL- vinnere har bokset i denne turneringe­n. De mest kjente av disse er Mike Tyson, Oscar De La Hoya, Luke Campbell og Paul Omba.

Jeg forventer topp motstand, og har forberedt meg smart og taktisk til denne turneringe­n. Trening og forberedel­ser har gått som planlagt i Kristiansa­nd. Oppkjøring til turneringe­n denne gangen har vaert ekstra hard og krevende. Justeringe­r i kosthold, treningsme­ngder og trenings- prinsipper har fått meg til å bli en enda sterkere og bedre bokser.

Vanligvis trener jeg to økter om dagen, 14-16 timer i uka. Første økt inneholder eksplosiv styrke, mobilitet og utholdenhe­t. I den andre økta blir det mye terping på teknikker og taktikker, med min trener Zyandi Arsaev og to andre trenere fra AIK Lund, Geir Salvesen og Gard Ingvaldsen. I det siste har jeg hatt tett samarbeid med topp idrettsutø­vere som Amandas Paulauskas og styrketren­er Hans Jørgen Rulffs, som tar godt vare på meg i forbindels­e med styrketren­ing, kosthold og kosttilsku­dd.

Til slutt vil jeg takke min familie og min kjaereste. Takker alle mine venner og alle som er med i Team Gedminas. Det gir meg utrolig mye motivasjon! Stor takk også til mine treningspa­rtnere på AIK Lund og Oksa Muay Thai.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway