Fædrelandsvennen

Lotta får bruke eksklusiv fiolin

Da den kjente fioliniste­n Ragin Wenk-wolff hørte Lotta Jensen (9) spille fiolin bestemte hun seg for å skaffe til veie en eksklusiv fiolin til henne.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Lotta har et kjempetale­nt. Dersom hun vil, kan hun komme langt i en musikkarri­ere, sier Ragin Wenk-wolff – selv en meget kjent fiolinist etter naermere 30 års profesjone­ll musikerkar­riere i New York.

Nå har hun flyttet tilbake til Lindesnes der hun vokste opp på 1960- og 1970-tallet.

En dag fikk hun en telefon fra Sissel Jensen i Mandal – mammaen til Lotta. – Lotta spilte 20 minutter på kulturskol­en i uka, som jo var lite. Så jeg hadde lyst til at Ragin skulle høre på Lotta. Kanskje de kunne øve sammen, forteller Jensen.

Wenk-wolff ble kraftig imponert over ni-åringen.

– Hun har et sjeldent talent som det gjelder å dyrke. Det er nesten slik at det er en plikt å utforske et slikt talent, smiler Wenk-wolff.

Hun mener Lotta har en intuitiv måte å spille på, til å skjønne musikk og håndtere fiolinen på. Siden i sommer har de to møttes to ganger i uka for å øve sammen en time hver gang.

VERDT 60.000 KRONER

Nå har Wenk-wolff bestemt seg for å låne Lotta en eksklusiv fiolin som hun selv kjøpte i New York for 17 år siden. Den var til hennes egen datter den gangen. Fiolinen er opprinneli­g fransk, over hundre år gammel og kostnadsbe­regnet til om lag 60.000 kroner.

Da Wenk-wolff flyttet tilbake til Lindesnes i vår hadde hun egentlig lagt ut fiolinen for salg. Den har 3/4 dels størrelse og hennes egen datter hadde for lengst vokst fra den.

– Fiolinen har en helt egen kvalitet som Lotta nå skal få glede av, sier Wenk-wolff.

Lotta har naermest fått inn fiolinmusi­kk med morsmelka ettersom hennes eldre søster, Sanne, var en ivrig utøver.

– Så snart Lotta var stor nok, ble hun helt hektet på instrument­et, forteller mamma Sissel.

Og Lotta nikker ivrig. – Jeg er nok litt avhengig, smiler hun som øver flere ganger om dagen for seg selv.

SPILLER På KJØPESENTE­RET

På kulturskol­en har hun spilt siden hun var seks år gammel. Hun har opptrådt flere ganger via skolen. Snart skal hun sammen med Wenk-wolff spille på kjøpesente­ret i Mandal under julestria.

– Det var hun selv som var og spurte om hun fikk lov, smiler Sissel.

Hun synes det er storveis av Ragin Wenk-wolff å undervise og spille med datteren på denne måten. – Det gir Lotta en helt spesiell mulighet, mener hun.

LAGET EGEN MELODI

Forresten kan Lotta mer enn å spille – hun har selv laget en egen melodi. Den heter «I mitt reir». – Den lyder nok litt klassisk, sier Lotta som selv er hektet på klassisk musikk laget av Bach og Gavonne. – Liker du ikke popmusikk da? – Jo, men klassisk er best! Hun har ikke fått den eksklusive fiolinen ennå, det skal skje under et arrangemen­t i Buen 6. november.

 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Lotta Jensen (9) spiller for første gang på den over hundre år gamle fiolinen hun nå får låne av den kjente fioliniste­n Ragin Wenk-wolff (bak). Wenk-wolff mener Lotta har et helt spesielt talent til å håndtere instrument­et.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Lotta Jensen (9) spiller for første gang på den over hundre år gamle fiolinen hun nå får låne av den kjente fioliniste­n Ragin Wenk-wolff (bak). Wenk-wolff mener Lotta har et helt spesielt talent til å håndtere instrument­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway