Fædrelandsvennen

– Kom og bli med som bøssebaere­r

Kirkens Bymisjon trenger deg i arbeidet med å skape et varmere og mer inkluderen­de samfunn.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Vi håper flere melder seg som bøssebaere­re. Vi trenger 4200 bare i Agder, og har rundt halvparten til nå, forteller samfunnsko­ntakt Ivar Kirkhus i Kirkens bymisjon i Kristiansa­nd.

Fredag formiddag står han sammen med en gruppe fra bymisjonen på stand i Markens gate i Kristiansa­nd.

Lørdag dekker de et stort langbord i byen.

– Vi håper på god oppslutnin­g, og at mange vil la seg rekruttere, sier Anne Moe Skautvedt, ansatt i Kirkens Bymisjon.

– ENSOMHET OVERALT

«Mindre alene sammen» er budskapet til årets tv-aksjon på NRK, hvor inntektene går til Kirkens Bymisjons (se fakta).

– Vi vet hva vi skal bruke pengene vi får inn på, men har ikke satt noe beløpsmål for innsamling­en. For oss handler det like mye om å skape gode holdninger og et varmere og mer inkluderen­de samfunn. Ensomhet finnes i alle grupper, fra den som sliter med rus, til banksjefen, påpeker Kirkhus.

Bymisjonen skiller ikke mellom folk på grunnlag av etnisitet, religion, legning eller livssyn. De vil motvirke utenforska­p, ensomhet og økte forskjelle­r med å gi respekt, rettferdig­het og omsorg.

– Folk stopper opp. For kaffe og prat, for å melde seg som bøssebaere­re, eller bare for å si at de støtter oss, sier Jenny-ann Høgeli, ansatt i bymisjonen.

ORANSJE FOR VARME

Rundt halsen og på hodet lyser det i oransje strikk. Det oransje skjerfet symboliser­er målet om et varmere samfunn: Det gir fysisk varme, er laget med varme, sprer varme og oppfordrer til varme.

Ivar Kirkhus krysser fingrene for at de får mange nok bøssebaere­re til det som ofte kalles årets viktigste søndagstur.

– Søndag får mange kirker besøk, med oppfordrin­g om å stille opp, forteller han.

– I vår del av landet er det fortsatt ganske mange som går i kirken, så jeg har tro på at vi kommer i mål. Og så oppfordrer vi folk til å ta godt imot dem som kommer og banker på.

Dette går pengene fra årets aksjon til:

●●Kom inn for natten (flere akuttovern­attinger for de som ikke har et sted å sove om natten)

●●Kom inn i hverdagsli­vet (skape flere arbeidspla­sser til de som av ulike grunner faller utenfor det ordinaere arbeidsliv­et) ●●Kom inn i samfunnet (flere møteplasse­r der innvandrer­e kan ta del i fellesskap­et og vaere en ressurs i naermiljøe­t)

TRENGER FLERE I BYENE

Maren Bleskestad, kommunikas­jonssef for Tv-aksjonen, sier dette om nå-situasjone­n på landsbasis:

– Det melder seg fortløpend­e bøssebaere­re, og engasjemen­tet er stort. Saerlig i byene trenger vi flere, og vi ser at det i enkelte bydeler er mer enn nok, mens det i noen er for få, sier hun.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Denne gjengen fra Kirkens Bymisjon håper på åpne dører og varme møter når bøssebaere­rne kommer for å samle inn penger til Tv-aksjonen søndag. Sittende rundt bordet f.v. Petter Dåsvand, Ivar Kirkhus, Jenny-ann Høgeli, Anne Moe Skautvedt og Per Dovland. Bak står Reno Nilsson og Tommy Kristianse­n.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Denne gjengen fra Kirkens Bymisjon håper på åpne dører og varme møter når bøssebaere­rne kommer for å samle inn penger til Tv-aksjonen søndag. Sittende rundt bordet f.v. Petter Dåsvand, Ivar Kirkhus, Jenny-ann Høgeli, Anne Moe Skautvedt og Per Dovland. Bak står Reno Nilsson og Tommy Kristianse­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway