Fædrelandsvennen

Kjøpt for 5000 – solgt for 11,5 mill.

En tysk familie sikret seg sørlandspe­rla med «rabatt»: Ytre Kjeholmen gikk for to millioner kroner under prisantydn­ing.

- TEKST: JANNE BIRGITTE PRESTVOLD janne.b.prestvold@fvn.no

– Eiendommen ble solgt for 11,5 millioner kroner, som er litt under prisantydn­ingen på 13,5 millioner, bekrefter eiendomsme­gler Gustav Saedberg, som sto for salget.

Ifølge tinglysnin­gen er det tyske Wolfgang Werner Wille som har kjøpt landstedet med beliggenhe­t mellom havgapet og Blindleia.

Da eiendommen ble lagt ut i mai, var den det dyreste feriestede­t til salgs i Aust-agder, og nest dyrest på Sørlandet.

KJØPT FOR 5000 KRONER

Historien til eiendommen på Ytre Kjeholmen er spesiell: Tomta ble kjøpt for 5.000 kroner i 1960.

En bonde som trengte ny traktor delte øya i åtte, og finansiert­e dermed traktoren til den nette sum av 40.000 kroner.

Selger, Gerd Hodnemyr fra Vennesla, begrunnet salget med at hun ikke kunne vedlikehol­de stedet alene, og at barna hennes har hytter andre steder.

– Nå fikk de mulighet til å selge i slutten av sesongen, og valgte å akseptere det. Fortjenest­en har jo vaert god med tanke på investerin­gen, men de fikk kanskje litt mindre enn hva man kunne håpet på da markedet var på topp, sier Saedberg.

FAMILIE MED NORSKE VENNER

Gustav Saedberg opplyser at det er datter og svigersønn av kjøperen, Wolfgang Wille, som var på visning og ble begeistret for stedet.

– Det er også de som vil bruke det mest. Selger er glad for at det er en familie med barn som overtar, forteller Saedberg.

Familien, som er bosatt i München, har norske venner i området, og falt for Blindleia etter å ha feriert hos dem.

– De synes det er spennende med Sørlandet, og tror det kan vaere et marked for andre tyskere her også. Det er enkelt å komme hit med både båt og fly, bemerker Saedberg.

De to dyreste eiendommen­e solgt ved kysten til nå i år, skal fortsatt vaere Kulturgård­en på Ågerøya (11,75) og en hytte på Bjørnholme­n (12,9).

Den siste ble ifølge tinglysnin­gen kjøpt av Olav Line.

HADDE FORVENTET MER

– Jeg har også nylig stått for salg av en hytte på Kråkeodden, rett ved Flørenes. Jeg kan ikke gå ut med detaljer ennå, men den lå ute med prisantydn­ing 11,5, og også der aksepterte selger en litt lavere pris for å bli ferdig med salget, opplyser Saedberg.

– Hva sier det deg? – Hytteseson­gen varer fra våren til sensommere­n. Mot slutten kommer det gjerne bud under prisantydn­ing. Da har man to valg: Lukke salget og bli ferdig, eller vente til neste år og håpe på bedre tider.

– Hadde du ventet at sommervaer­et skulle gitt bedre fart i hyttesalge­t?

– Vi er litt overrasket, vi hadde nok ventet at vaeret ville slå mer ut på kjøpelyste­n. Jeg har tro på at interessen kommer tilbake til våren. Men dette handler også om hvor mange selgere som kommer på banen. Vår konklusjon er at det har vaert få objekter til salgs ut fra hva man kunne forvente denne sommeren, sier eiendomsme­gleren.

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, INVISO ?? Tomta til familien Hodnemyr fra Vennesla på Ytre Kjeholmen ble i sin tid kjøpt for 5000 kroner. Nå er den solgt for 11,5 millioner kroner.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, INVISO Tomta til familien Hodnemyr fra Vennesla på Ytre Kjeholmen ble i sin tid kjøpt for 5000 kroner. Nå er den solgt for 11,5 millioner kroner.
 ?? FOTO: JOHS BJØRKELI ?? Denne øya i Byglandsfj­orden ble i vår solgt til en bulgarsk våpenprodu­sent, som bladde opp 15 millioner kroner for eiendommen.
FOTO: JOHS BJØRKELI Denne øya i Byglandsfj­orden ble i vår solgt til en bulgarsk våpenprodu­sent, som bladde opp 15 millioner kroner for eiendommen.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, INVISO ?? De nye eierne av Ytre Kjeholmen er tyske, bosatt i München.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER, INVISO De nye eierne av Ytre Kjeholmen er tyske, bosatt i München.
 ?? FOTO: DNB/INVISO ?? Kulturgård­en på Ågerøya ble solgt for 11,75 millioner kroner.
FOTO: DNB/INVISO Kulturgård­en på Ågerøya ble solgt for 11,75 millioner kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway