Fædrelandsvennen

Fra Dyreparken til Kongeparke­n

Pål Sørvang Winter (47) fra Kristiansa­nd blir direktør for Kongeparke­n i Rogaland.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

– Vi har en visjon om at parken skal bli Nordens svar på Disney. Dit er det et lite stykke igjen, men det er absolutt et mål å strekke seg mot, sier Pål Sørvang Winter til Faedreland­svennen.

47-åringen var direktør for Dyreparken Hotell i 17 år til han takket for seg sist vår. Nå er han altså hentet til Rogalands fremste parkattrak­sjon, med 260.000 årlig besøkende.

– At jeg sluttet var udramatisk. Jeg har snudd på de steiner som kan snus, hotellet var modent for ny leder som kan ta det videre, og jeg er også moden for nye utfordring­er, sier Winter.

– IKKE KONKURRENT­ER

– Og nå går du til en konkurrent?

– Nei, det er ikke en konkurrent. Jeg vil heller si at det er potensial for å bli samarbeids­partnere. Du har Kongeparke­n i vest, Dyreparken i sør og Tusenfryd i øst. Det blir en akse der gjester kan reise fra park til park.

Kongeparke­n eies av Lund Gruppen, som tidligere i år kom inn på eiersiden i Palmesus. De driver dessuten Lunds Tivoli, Skånes Djurpark og en rekke andre festivaler.

– Pål skal sammen med teamet i Kongeparke­n utvikle parken videre. Lund-familien har drevet parken de siste 20 årene, og vi er overbevist om at Pål er rett person til å ta styringen i Kongeparke­n, sier «lekemester» Håkon Lund i en pressemeld­ing.

Han går ut av sjefstolen i Ålgård for å fortsette med utvikling i Lund-gruppen.

VIL BYGGE OVERNATTIN­G

– Det er én ting som mangler i Kongeparke­n, og det er overnattin­g, nevner Pål Sørvang Winter, og legger til at de har god plass til å utvide.

– Det er også potensial for å gjøre parken enda mer tydelig på tema, noe som går som en rød tråd, mener han.

Med noen grep blir Kongeparke­n en attraksjon der man vil tilbringe to dager i stedet for én.

Winter påpeker at parken er en ren fornøyelse­spark, full av karuseller, berg- og dalbaner og alt som ikke har med dyr å gjøre. De ønsker nå å skape flere av sine egne historier, og tiltrekke flere tilreisend­e – ikke minst fra Sørlandet.

Inntil videre har Kongeparke­n åpent fra mai til august, foruten skolens ferier. Det er 300 ansatte, inkludert sesongmeda­rbeidere, og omsetninge­n var på 104 millioner kroner i 2017.

Pål Winter har bodd i Stavanger i åtte år tidligere, da han gikk på hotellhøys­kolen og var med å etablere Dolly Dimple’s-kjeden. Med på flyttelass­et til Stavanger blir samboer og deres sønn på ni måneder.

Han starter i sjefsjobbe­n 1. januar 2019. Øyvind Eikaas har overtatt som direktør for overnattin­g i Dyreparken.

 ?? ARKIVFOTO ?? Pål Sørvang Winter sluttet ved Dyreparken Hotell sist vår.
ARKIVFOTO Pål Sørvang Winter sluttet ved Dyreparken Hotell sist vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway