Fædrelandsvennen

– Den største stjernen som h

Hjemme i Romania er hun så stor at hun ikke får gå fritt på gata. Dersom Vipers skal slå Bucuresti lørdag, må de stoppe verdens kanskje beste håndballsp­iller, Cristina Neagu.

-

– Hun er den største som har spilt i den hallen. Du kan nok ta med Gimlehalle­n og resten av hallene i fylket også. Ja, jeg vil si at hun er den største håndballst­jernen som har spilt på Sørlandet noensinne, sier håndballek­spert i TV 2 Bent Svele.

Fredag formiddag landet Neagu sammen med resten av Bucuresti-stjernene på Kjevik. Laget har vaert topp tre i Champions Le- ague de siste tre årene – og vant turneringe­n i 2016. Størst blant alle stjernene, er utvilsomt Cristina Neagu.

Faedreland­svennen var på plass som eneste medium, mens autografog selfiejege­re glimret med sitt fravaer. Det er uvant kost for 30-åringen, i alle fall når hun er hjemme i Romania. Etter å ha blitt kåret til verdens beste håndballsp­iller tre ganger, senest i 2016, er hun superstjer­ne i hjemlandet – og har i tillegg blitt utnevnt til aeresborge­r i hjembyen.

– Superstjer­ne

– Det er ikke som når Heidi Løke går på gata i Norge. Hun blir nok stoppet litt hun også, men Neagu kan nesten ikke ferdes i gatene, eller gå på restaurant i fred. Hun er rett og slett en superstjer­ne, sier norske Amanda Kurtovic, en av de andre Bucursti-stjernene, før hun fortsetter:

– Hun fyller hallene rundt om i Romania på egen hånd, så man merker at man reiser på tur med henne. Jeg kan ikke sammenlign­e det med noen vi har hjemme i Norge, forteller 27-åringen.

Hun omtaler Neagu med stor beundring.

– Hun er jo verdens beste håndballsp­iller. Hun har kvaliteter som er langt over hva andre noen gang kan vaere kapable til. Hun spiller håndball og har en framgangsm­åte som er mye mer mandig enn de fleste andre. Når det sitter for henne så er ingen som er i naerheten, mener den norske håndballpr­ofilen.

– jeg er godt forberedt

Da Faedreland­svennen ba om et lite intervju, avslo Neagu først høflig, før hun smilende la til at vi heller måtte prate med Kurtovic – «siden det var en av våre egne».

Det ga oss anledning til å spørre om hva hun visste om Vipers.

– De har et veldig godt lag, og det kommer garantert til å bli en tøff kamp. Vi tenker kun på seier, det er jo derfor vi har kommet, men det blir tøft, sier 30-åringen.

– Hvordan er din form foran kampen?

– Jeg er godt forberedt, men først i morgen får vi se hvordan formen er, sier Neagu – før hun setter inn i Vipers-bussen.

Mens Morten Løvø, administra­sjonssjef i Vipers, tok imot Bucuresti i dongeribuk­se og hettegense­r, kom lederne til det rumenske storlaget i dress og slips. Det er to helt forskjelli­ge kulturer som skal gjøre opp om to svaert viktige poeng i Aquarama lørdag.

Men det som er felles for lagene er at begge er i poengnød. Bucuresti tapte svaert overrasken­de borte for Bietigheim sist helg, og med det virker det enda tøffere for Vipers å ta tredjeplas­sen i gruppa – som på papiret virket å vaere det beste laget kunne håpe på. Samtidig presset Vipers FTC til det ytterste i Ungarn, tapte til slutt bare med ett mål – og beviste at de også vil henge med i det som for øyeblikket er en vidåpen gruppe.

For Bucuresti var tapet så alvorlig at de sparket den svenske

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Fredag formiddag landet det som kanskje er den største kvinnelige håndballst­jernen i verden på Kjevik, CSM Bucuresti-spiller Cristina Neagu.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Fredag formiddag landet det som kanskje er den største kvinnelige håndballst­jernen i verden på Kjevik, CSM Bucuresti-spiller Cristina Neagu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway