Fædrelandsvennen

Det spisser seg til i KRF

- KJETIL REITE

Tove Welle Haugland vil trosse partiledel­sen og vrake venstre-tilhengern­e på årsmøtet i Agder. Men det mener Ivar Lindal KRF bør holde seg for gode til.

Sentralsty­remedlem Tove Welle Haugland mener det er urimelig å forvente at de som vil beholde Erna Solberg som statsminis­ter skal stemme på noen som vil ha henne fjernet.

– Jeg håper flere gjør som i Rogaland. Det er et representa­tivt demokrati og gir valget på landsmøtet legitimite­t, sier sentralsty­remedlem Tove Welle Haugland til Faedreland­svennen.

Hun er dermed helt uenig med både ledelsen i partiet og ledelsen i Agder. De har bedt om at man stemmer på delegater som skal gjenspeile holdningen lokalt. I Rogaland valgte derimot flertallet nesten utelukkend­e å stemme på delegater som vil inn i dagens regjering. Kun ett delegat vil til venstre.

Dermed er det per i dag flertall i KRF for å gå til høyre.

Tove Welle Haugland er kritisk til rådet fra partiledel­se og fylkeslede­lsen.

– Jeg håper fylkeslede­lsen ser at vi må la medlemmene bestemme og at det ikke kan komme denne type føringer. Her må fylkesårsm­øtene vaere suverene. Jeg mener de som møter der må få stemme på noen som represente­rer deres syn. Det ser jeg på som helt naturlig, sier Haugland som også sitter i formannska­pet i Kristiansa­nd.

For dem som vil at KRF skal gå inn i dagens regjering, er resultatet fra fylkesårsm­øtet i Rogaland oppløftend­e. 15 av 16 delegater vil til høyre.

– Dette er et sterkt signal om at Krf-erne er stolte over alle gjennomsla­g vi har fått, og ønsker at vi først sonderer med Solberg-regjeringe­n, sier nestleder Kjell Ingolf Ropstad til Faedreland­svennen.

Han stiller seg likevel bak rådet fra partiledel­sen. Der frykter man at et mindretall skal bli helt utradert hvis alle gjør som i Rogaland.

Tove Welle Haugland mener man ikke kan forvente at medlemmene skal stemme på delegater de er uenige i.

– Det man ser i Rogaland er at man stemmer på den som best represente­rer ens eget syn. Om man ønsker å gå inn i dagens regjering, er det vanskelig å stemme på noen som vil gå til venstresid­en. Det sier seg selv.

Hun mener KRF må gå til høyre. – Det ser ut til at det går mot at vi går inn i dagens regjering, spesielt etter det jeg ser i Agder og Rogaland. Og det er også det jeg håper på, sier hun.

 ??  ??
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? Tove Welle Haugland (KRF).
FOTO: NTB SCANPIX Tove Welle Haugland (KRF).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway