Fædrelandsvennen

FAKTA

-

Mandalskam­eratene

Fotballklu­bben Aladdin ble stiftet på Vestnessle­ttene 1. juli 1912 av de to 17-årige Kristiania-guttene Thorn Reymert og Emil Wulff-pedersen. De hadde begge slektsrøtt­er i byen. Klubbens navn ble i 1918 endret til Mandalskam­eratene, eller MK som det bare kalles lokalt.

Siden 1912 har resultaten­e gått opp og ned, men MK har de siste årene blitt mer kjent på landsbasis, etter spill i 1. divisjon (Adeccoliga­en), hvor de første gang rykket opp i 2001. Frem til 2007 spilte klubben fem sesonger i 1. divisjon.

2003 ble et merkeår for Mandalskam­eratene. Da var klubben Sørlandets beste lag, med en sluttplass­ering i 1. divisjon over Start. Erkerivale­n Start ble beseiret tre ganger den sesongen – begge seriekampe­ne, samt et møte i cupen.

I dag spiller laget i 4. divisjon, og mandag kveld spiller klubben om opprykk til 3. divisjon.

 ?? FOTO: ESPEN SAND ?? Mads Bertelsen Sveindal (19) og Peder Dovland (18) har gått gradene i MK, og har de siste sesongene spilt seg inn på klubbens førstelag. Nå ønsker de på å spille klubben oppover i divisjonen­e.
FOTO: ESPEN SAND Mads Bertelsen Sveindal (19) og Peder Dovland (18) har gått gradene i MK, og har de siste sesongene spilt seg inn på klubbens førstelag. Nå ønsker de på å spille klubben oppover i divisjonen­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway