Fædrelandsvennen

Fløy vant fotballthr­iller

- DAGFINN GRASTVEIT,

Fløy er tilbake over nedrykksst­reken etter lørdagens 4-3-seier borte mot Arendal Fotball.

Det ble en meget spennende kamp for de frammøtte på Norac stadion i det fine høstvaeret. Kampen startet med Arendal-initiativ, og kampen var bare åtte minutter gammel da Diouf enkelt fikk sette ballen på åpent mål etter fint kombinasjo­nsspill. Like etter var Arendal farlig frampå ved et par anledninge­r, og kunne doblet ledelsen.

Men ganske fort kom våre spillere til hektene, og leverte en siste halvtime av omgangen som det luktet svidd av. Da var det kollektive­t Fløy som fungerte med små avstander mellom lagdelene, og aggressivt markerings­spil. Fløy var også hissigst på andreballe­ne, og Arendal ble presset på defensiven.

Gutta ble da også belønnet med tre scoringer. Nils Petter Andersens første scoring kom da han stod igjen høyt i banen etter dødball, og frispillin­gen ble kaldt og rolig ekspedert i mål. Magnus Hallandvik la på til 2-1 fem minutter før pause på typisk «Hallands-vis». Fra sin kantposisj­on dro han seg forbi to spillere før han lurte ballen inn mellom keeper og stolpen. På overtid i første omgang la så Henrik Andersen en av sine utsøkte dødballer foran målet, der den ble headet i eget mål av en Arendal-spiller.

Andre omgang skulle vise seg å bli en langtekkel­ig affaere for de mange tilreisend­e fra Øya. Arendal var det førende laget i lange perioder, og fikk raskt kontakt etter en grov forsvarsfe­il, og det påfølgende innlegget ble sikkert ekspedert av Fabian Stensrud Naess som dermed rettet opp selvmålet sitt. Så doblet Nils Petter Andersen sin scoringsko­nto etter et kontant hodestøt etter corner. Men igjen kvitterte Arendal raskt ved den gode kantspille­ren Stian Roksås Michalsen.

Derfra og ut dominerte Arendal kampen, og flere ganger var det naere på utligning.

Men gutta red stormen av, og klatret dermed over nedrykksst­reken. Men Fløy er nok avhengig av seier hjemme mot avdelingsv­inner Skeid lørdag kl. 13.00 for fortsatt kontrakt.

Nils Petter Andersen var selvsagt helt sentral med sine to scoringer, og solid stopperspi­ll ellers bortsett fra ved Arendals redusering til 2-3. Ellers var det meget jevne prestasjon­er av gutta, med helhjertet innsats som kjennetegn. Utover andre omgang merket nok flere det harde kjøret i første omgangen, men man klarte å holde laget noenlunde samlet.

Trener Nikola Trajkovic var meget fornøyd med seier etter kampen, men er rask med å poengtere at den viktigste kampen gjenstår. Men Nikola hyller spillerne for innstillin­gen, og evne til å ta ut reserver i pressede situasjone­r.

?? FOTO: SVEIN GRUNDETJER­N ?? Lørdagens 2. divisjonsk­amp mellom Fløy og Arendal på Norac stadion i Arendal bød på en rekke tøffe dueller.