Fædrelandsvennen

– Vi taper kampen på fem minutter dumskap

Vipers hadde et av verdens beste lag i kne, men CSM Bucuresti vant knepent i Aquarama.

- TEKST: ANDREAS HOPEN andreas.hopen@fvn.no TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

Vipers startet tidenes største kamp i Aquarama med å gå opp i 5-2 mot giganten CSM Bucuresti. Sjokkstart­en gjorde at trener Dragan Dukic tok en tidlig timeout, og det ga uttelling. For etter avbrekket ble det en jevnspilt kamp, selv om Vipers ikke havnet under før det var spilt 23 minutter. En scoring av Emilie Hegh Arntzen gjorde at lagene gikk til pause med 14-14.

Andre omgang startet like tett som den første, men plutselig begynte Vipers å slurve. Først ble Malin Aune utvist, og da Vipers skulle spille uten målvakt, ble Sulland utvist for feilaktig bytte. Vipers var under med fem og det så mørkt ut. Da tok Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad timeout.

– Vi taper kampen på fem minutter dumskap. Jeg er skuffet over at vi nok en gang går på en byttefeil, og at vi nok en gang gjør mye feil i løpet av kampen, sa Gjekstad etter kampslutt.

– Dumt at vi ikke laerer, det er tredje kampen vi får utvisning på feil bytte. Det kan skje, men det skal ikke skje tre ganger på en sesong, det skal kanskje skje én gang, sier en tydelig irritert Marta Tomac like etter kampslutt.

DRAMA I SLUTTMINUT­TENE

Vipers tilbake på banen mye mer frampå i angrep, og med Hegh Arntzen og Henny Reistad i front ble femmålsled­elsen snevret inn til to. Men om det ikke hadde vaert jevnt og dramatisk de første 55 minuttene, så skulle de siste fem bli et drama.

Amanda Kurtovic kom alene med Lunde, men 38-åringen reddet. Lunde reddet det aller meste de siste fem minuttene, og med ett minutt igjen ledet Bucuresti med bare ett mål – og de hadde en spiller utvist. Hele Aquarama sto oppreist, men i stedet for at Vipers utlignet var Bucuresti frampå, og sikret seier 29-27.

Marta Tomac er en av de rutinerte Vipers-spillerne som har vaert i klubben noen sesonger. Etter kampen mot Bucuresti var det ikke vanskelig å se frustrasjo­nen hos trønderen.

– EN KAMP VI KUNNE VUNNET

– Det er irriterend­e, fordi dette var en kamp vi kunne vunnet, sa hun rett etter kampen.

– Vi må fortsette å spille på det vi gjør bra, og det gjør vi til tider, men så har vi de irriterend­e feilene, la hun til.

En annen Vipers-spiller som var tydelig skuffet etter kampen var Jeanett Kristianse­n. Venstrebac­ken startet kampen, men det ble etter hvert mindre spilletid på 25-åringen.

– Vi bommer veldig mye - jeg bommer veldig mye. Jeg er j ..... skuffa. Dette er bare utrolig kjipt. Det blir ekstremt tøft videre i Champions League, sa Kristianse­n som ikke klarte å se det positive i å tape med to mål mot et av verdens beste lag.

Neste kamp i Champions League for Vipers er borte mot CSM i Bucuresti 4. november.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway