Fædrelandsvennen

De er nominert til leder-heder

Tre kvinner kniver om å bli Årets kvinnelige leder. To menn og én kvinne er nominert til Årets unge leder. 25. oktober faller avgjørelse­n.

- TEKST: RUNE ØIDNE REINERTSEN rune.o.reinertsen@fvn.no

Når årets utgave av arrangemen­tet Lederløft finner sted 25. oktober, skal tradisjone­n tro Årets kvinnelige leder og Årets unge leder kåres.

Hovedtema blir for øvrig «inspireren­de ledelse – hvordan motivere seg selv og andre?»

TRE KVINNER

Dette er de nominerte kandidaten­e til Årets kvinnelige leder. Faedreland­svennen har fått formidlet juryenes liste fra Naeringsfo­reningen i Kristiansa­ndsregione­n:

Hilde Buene Mjaaland (49),

«Head of Customer Strategy» Energizing i Fortum Consumer Solution.

Mjåland ble ansatt som markedssje­f i Norgesener­gi i 2005, den gang et selskap med bare 18 ansatte. Nå er det bortimot 150 i Kristiansa­nd alene. Tre år, inntil nylig, ledet hun bedriftsma­rkedet i Norgesener­gi, før hun gikk over i en ny rolle som «Head of Customer Strategy» Energizing i Fortum Consumer Solution, som Norgesener­gi er en del av. Oppgaven er å utvikle kundestrat­egier for Norge, Sverige og Finland.

Torhild Kvinlaug (37),

enhetslede­r for Åpen omsorg og rehabilite­ring i Kvinesdal kommune.

Kvinlaug har 74 årsverk, fordelt på cirka 120 ansatte i fem ulike avdelinger i sin enhet. Hun har jobbet målrettet for å forbedre resultater og har snudd økonomien i enheten fra store, røde tall til å drive med overskudd. Bedret økonomi har gjort det mulig å opprettet en kreftkoord­inatorstil­ling, et hverdagsre­habiliteri­ngsteam og en visningsbo­lig, samt å innføre velferdste­knologiske løsninger i enheten. Og sykefravae­ret har aldri vaert så lavt.

Bente Heimdal (50),

leder for «pipehandli­ng» i NOV Norge

Heimdal har en variert bakgrunn som blant annet omfatter au pair-opphold i USA, flere år som sveiser og samlebåndo­peratør hos Volvo i Gøteborg og innkjøper hos Hunsfos. 30 år gammel tok hun bachelorgr­ad i maskintekn­ikk ved Chalmers University of Technology og begynte i davaerende Hydralift i 2001. Parallelt med jobbing der har hun tatt videre utdanning og leder nå en stor gruppe medarbeide­re innen rørhåndter­ing.

OG TRE UNGE

Her er de nominerte til Årets unge leder:

Aslak Andersen (34),

daglig leder Otera Infra

Otera Infra AS bygger ut, drifter og vedlikehol­der infrastruk­tur relatert til elkraftfor­syning og el-distribusj­on med tilgrensed­e produkter/tjenester. Selskapet har 190 ansatte og hovedkonto­r i Kristiansa­nd. «Tross sin unge alder, evner han å sette seg inn i komplekse problemsti­llinger. Andersen har teft og er svaert viktig i arbeidet med å lede selskapet fremover», sier Jan Tore Klemmetsen, konsernsje­f i Roadworks.

Nina Johansen (26),

salgssjef Blivakker

Blivakker og Cocopanda er Brandsdal Groups nettbutikk­er for merkevarer innen personlig pleie. Der startet Johansen som vikar ved siden av studiene i 2008. Gjennom ti år har hun fått bred erfaring i konsernet ved å jobbe på lager, senere som kundebehan­dler og salgs- og innkjøpsme­darbeider. De to siste årene, som salgssjef med personalan­svar for seks medarbeide­re og resultatan­svar for en 2017-omsetning på 600 millioner kroner har hun også bidratt til ekspansjon til Danmark, Sverige, Finland, Tyskland og Østerrike.

Mats Sandvik (34),

banksjef Nordea

Sandvik, som har en MBA fra BI, startet som selger i Nordea Markets i 2007. Med unntak for tre år annetsteds har han vaert i Nordea-systemet siden, senest som banksjef privatmark­edet. Sandvik leder en avdeling lokalt og har ansvar for et «online team» i Kristiansa­nd. Samtidig har han gjort seg bemerket nasjonalt i Nordea. Flere av hans tiltak og ideer har blitt kopier av andre enheter i konsernet.

 ?? FOTO: NAERINGSFO­RENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N ?? Hilde Buene Mjaaland er kandidat til å bli Årets kvinnelige leder.
FOTO: NAERINGSFO­RENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N Hilde Buene Mjaaland er kandidat til å bli Årets kvinnelige leder.
 ?? FOTO: NAERINGSFO­RENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N ?? Torhild Kvinlaug er kandidat til å bli Årets kvinnelige leder.
FOTO: NAERINGSFO­RENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N Torhild Kvinlaug er kandidat til å bli Årets kvinnelige leder.
 ?? FOTO: NAERINGSFO­RENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N ?? Bente Heimdal er kandidat til å bli Årets kvinnelige leder.
FOTO: NAERINGSFO­RENINGEN I KRISTIANSA­NDSREGIONE­N Bente Heimdal er kandidat til å bli Årets kvinnelige leder.
 ?? FOTO: KJELL INGE SØREIDE ?? Aslak Andersen er kandidat til å bli Årets unge leder.
FOTO: KJELL INGE SØREIDE Aslak Andersen er kandidat til å bli Årets unge leder.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Nina Johansen er kandidat til å bli Årets unge leder.
FOTO: PRIVAT Nina Johansen er kandidat til å bli Årets unge leder.
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Mats Sandvik er kandidat til å bli Årets unge leder.
FOTO: PRIVAT Mats Sandvik er kandidat til å bli Årets unge leder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway